Afbeelding
Foto:

NL Doet bij het Roessingh

ENSCHEDE - Op 14 maart wordt het Roessingh, centrum voor revalidatie, geholpen door vrijwilligers van studentendispuut Cnødde van Universiteit Twente. In het kader van NL Doet helpen 50 (oud-)studenten om een aantal klussen te klaren voor het revalidatiecentrum, het onderwijscentrum OCR en Manege het Roessingh.

Op deze dag worden er tussen 11.00 en 16.30 uur diverse zaken op het terrein van het Roessingh aangepakt: van het schoonmaken van dakgoten tot het schilderen van de kledingcontainer en van het buitenspeelgoed schoonmaken tot activiteiten met klinische patiënten.

Paardrijden
Patiënten moeten soms wel 9 maanden lang in het centrum verblijven. Het wordt dan feitelijk een tweede huis. Naast hun behandeling hebben in het bijzonder kinderen behoefte aan extra voorzieningen die het verblijf veraangenamen. Verzekeraars vergoeden echter niet alle activiteiten, zoals het paardrijden.
Kinderen met een spasticiteit of een bepaald syndroom kunnen bij manege Het Roessingh begeleid paardrijden. De doelstelling van het paardrijden is bijvoorbeeld het verbeteren van de romp- en zitbalans, het positief beïnvloeden van de spierspanning, het goed inschakelen van beide lichaamshelften en wennen aan houdingsveranderingen. Ook speelt de sociaal-emotionele ontwikkeling en het vergroten van het zelfvertrouwen mee. Therapeutisch paardrijden - samen met de fysiotherapeut - wordt bekostigd door de verzekering, maar de groepslessen niet. Aan de Roessinghsbleekweg 33 vindt op de parkeerplaats daarom een leuke actie plaats: er zal een pop-up “wasstraat” worden ingericht. Twee studententeams gaan het tegen elkaar opnemen om vliegensvlug auto’s te wassen. De kosten bedragen 7,50 euro per auto (maar meer mag natuurlijk ook!). De inkomsten van de wasstraat komen ten goede van de paardrijlessen. Uw bijdrage is zeer welkom, dus gun uw auto eens een goede wasbeurt! De wasstraat is geopend tussen 11.00 en 15.00 uur. Om 16.30 wordt de opbrengst aan de manege overgedragen.