Afbeelding
Foto:

Life Goals zaalvoetbaltoernooi als verbindende schakel

ENSCHEDE - Op donderdag 20 februari vond het tweede Life Goals zaalvoetbaltoernooi plaats in de Diekmanhal te Enschede. Allerlei doelgroepen vanaf 16 jaar gingen met elkaar de strijd aan bij dit vriendschappelijke toernooi. Het centrale thema voor dit toernooi met een boodschap is: sociale inclusie.

Sportaal heeft samen met stichting Life Goals Nederland, Leger des Heils, Humanitas onder Dak, Mediant, RIBW en Sportclub Enschede de handen ineen geslagen om het succesvolle zaalvoetbaltoernooi van 2019 een vervolg te geven. De inzet van de zorgpartijen in Enschede heeft ertoe geleid dat er 20 teams vanuit Enschede deelnamen. Daarnaast deden er via Life Goals Nederland ook nog 8 teams mee uit diverse andere steden zoals Alkmaar, Rotterdam en Apeldoorn.

Trots
“We zijn zeer trots op de samenwerking en het aantal deelnemende teams”, zegt Mattijs van den Berg van Sportaal. “Daarnaast was de sfeer tussen de diverse teams en doelgroepen echt geweldig. Sportiviteit en lekker samen voetballen voerde de boventoon.” Dit jaar deden er wederom een aantal nieuwe teams mee. Zo ook het Walking Football team van FC Twente. De heren haalden de gemiddelde leeftijd wel omhoog, maar qua inzet en kwaliteit deden ze zeker niet onder voor de andere teams.

Life Goals
Stichting Life Goals Nederland heeft als doel om kwetsbare groepen binnen de samenleving via sport weer in beweging te krijgen en mee te laten doen. Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar kan ook een belangrijk opstapje zijn naar meedraaien in de samenleving. Traditioneel sportaanbod is echter vaak niet toegankelijk voor hen.