Afbeelding
Foto:

Een warm welkom in het Eetcafé

Lunchroom & Eetcafé Rigtersbleek stroomde op Valentijnsdag vol met stamgasten en met mensen uit de buurt voor het Univé Valentijndiner.

Bijzondere verhalen
Een gezin neemt plaats aan een tafel voor vier. Moeder: “We komen hier wel vaker. Onze jongste zoon voetbalt hier bij De Bleek, daardoor kennen we het Eetcafé. Je kunt hier lekker eten en het is betaalbaar.” Verderop genieten een man en vrouw na van de maaltijd. “We zijn hier voor het eerst. Ik had het ergens gelezen. We wonen in de buurt, dus ik dacht, laten we hier een keertje gaan eten. Wat een mooie locatie is het! En het eten is lekker. We komen zeker terug.”, zegt de vrouw tevreden.
Een man en vrouw zitten samen te genieten van een toetje. De man: “Vandaag is de eerste keer dat we uiteten gaan, nadat we allebei een maagverkleining hebben gehad. Dat is best spannend.” De vrouw vult aan: “Ja, maar het is fijn om hier te zijn.”

Vaste gasten
Aan een grote tafel zit een groep van vijf mannen. Eén van hen: “Jaren geleden kwam ik hier samen met hem eten (wijzend naar een tafelgenoot). Dat beviel, dus sindsdien komen we hier dagelijks. Daarna breidde onze groep zich uit. We zijn een gezellige groep anti-kokers.” De tafelgenoot: “Ik woon in Haaksbergen, maar kom speciaal hierheen.” Een ander: “Ik vind koken voor alleen mijzelf niet leuk. Als mijn kinderen er zijn, dan kook ik wel natuurlijk. Maar als ze niet bij mij zijn, eet ik hier met mijn vrienden.” Ontmoetingsclustermanager van Rigtersbleek, Sonja Lassche (rechts op de foto): “Er komen hier allerlei mensen. Mensen die hier voetballen, mensen uit de buurt. Sommige komen omdat het betaalbaar is. Voor €6,50 krijg je een hoofdgerecht en een toetje. Daarnaast krijgt iedereen aandacht en kunnen ze een praatje maken. Anderen komen hier omdat het vertrouwd is.” Vanavond is er ook een ouder echtpaar. Ze zijn al 65 jaar zeer betrokken bij de club. De man heeft 350 wedstrijden in het eerste gespeeld, maar heeft nu Alzheimer. “We zijn echte Bleekmensen!”, zegt de vrouw trots.

Voor iedereen een plek
In het Eetcafé werken vrijwilligers en stagiaires. De meesten hebben in het verleden tegenslagen gehad. Hierdoor hebben ze niet de kansen op werk gekregen, die ze verdienden. Hier in het Eetcafé hebben ze wel een plekje gevonden en worden ze geholpen om zichzelf verder te ontwikkelen. Kortom: iedereen is welkom in het Eetcafé.