Afbeelding
Foto: ABBINK FOTOGRAFIE

Thuys Bloemen: uw duurzame bloemist

BOEKELO - Speciaalzaak Thuys bloemen en meer uit Boekelo heeft de zilveren status behaald van het officiële keurmerk Barometer Duurzame Bloemist.

Loco-burgemeester en wethouder duurzaamheid Niels van den Berg van de gemeente Enschede mag deze vrijdag het certificaat uitreiken aan ondernemers Dennis en Odette Homeijer. Beter omgaan met het milieu vinden zij erg belangrijk. “Ook zien we dat steeds meer bedrijven aandacht voor duurzaamheid hebben en alleen met een gecertificeerde bloemist willen werken. Met dit certificaat denken we niet alleen goed na over duurzaamheid. Wij garanderen ook dat we duurzaam ondernemen en onze inkoop duurzamer is”, zegt Dennis, die met zijn team bezorgt in de regio Enschede en omstreken. De erkenning zorgt hopelijk ook voor een stukje bewustwording bij klanten.

Audit
In januari werd een onafhankelijke audit uitgevoerd. Hierbij werd gekeken naar het duurzame inkooppercentage en de bedrijfsvoering. Op dit moment ligt het percentage bloemen met een verantwoord keurmerk tussen de 40 en 45 procent. Ruim 10 procent hoger dan noodzakelijk is voor de zilveren status en dat percentage ligt tegen het gouden niveau van minimaal 50 procent aan. In de toekomst wil het duo zeker de gouden status halen. “Wij proberen alles eruit te halen wat erin zit. Qua inkoop van de bloemen zijn wij alleen afhankelijk van de groothandels en kwekers. Veel bedrijven hebben nog geen certificering. Maar het komende jaar zullen steeds meer kwekers zich gaan certificeren”, weet Dennis. De onderneming voldoet naast een duurzamer assortiment aan verschillende duurzaamheidseisen, zoals nauwgezette afvalscheiding, gebruik van chloorvrij en recyclebaar verpakkingsmateriaal, overstap naar een duurzame energieleverancier en LED-verlichting en het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen. "Wij waren al behoorlijk bewust bezig, maar doordat alles zwart-op-wit komt te staan, word je je nog bewuster", aldus Odette.

Kom langs
Thuys bloemen en meer is gevestigd aan de Beckumerstraat 11 in Boekelo. Kijk ook op: www.thuysboekelo.nl