Afbeelding
Foto:

Bijeenkomst Parkinson en Palliatieve Zorg op 17 april

ENSCHEDE - Op vrijdagmiddag 17 april organiseren de Netwerken Palliatieve Zorg Twente en het Parkinsoncafé een gratis bijeenkomst over Parkinson en Palliatieve Zorg, bedoeld voor patiënten en naasten in Overijssel. Deze bijeenkomst vindt plaats bij Liberein Het Florapark in Enschede.

De ziekte van Parkinson is een ziekte van de hersenen. Wie aan de ziekte lijdt, kan uiteenlopende klachten hebben. Voor geen enkele patiënt is het beeld van Parkinsonsymptomen hetzelfde. De ziekte van Parkinson of een vorm van atypische parkinsonisme is niet te genezen. Er zijn meerdere behandelingen mogelijk om de symptomen te verlichten en de kwaliteit van leven te verbeteren. Maar er komt een moment waarop de arts aangeeft dat er geen medicatie of behandeling meer mogelijk is om de situatie te verbeteren. Daarmee begint de laatste fase van de ziekte van Parkinson. Deze fase wordt ook wel de palliatieve fase genoemd.

Inhoud
De bijeenkomst Parkinson en Palliatieve Zorg wordt verzorgd door Paul Smit, specialist ouderengeneeskunde, hospice-arts en kaderarts Palliatieve Zorg, verbonden aan ParkinsonNet. Op de informatiemarkt kunt u informatie vinden over de ziekte van Parkinson, palliatieve zorg en over welke ondersteuningsmogelijkheden er zijn.

Kom ook
De bijeenkomst Parkinson en Palliatieve Zorg zal gehouden worden op vrijdag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur bij Liberein Het Florapark, Floraparkstraat 97, 7531 XG Enschede

Aanmelden
U kunt zich voor deze bijeenkomst opgeven bij het secretariaat van de Netwerken Palliatieve Zorg Twente via e-mail: npztwente@hotmail.com onder vermelding van uw volledige naam, woonplaats en telefoonnummer. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerda Kievitsbosch, netwerkcoördinator, op 06 131 474 18.

Parkinson
De ziekte van Parkinson heeft een grote impact op het leven van mensen met deze ziekte. In 2018 waren er naar schatting 52.000 mensen met parkinsonisme, waarbij de huisarts de diagnose stelde. Mannen worden vaker getroffen dan vrouwen. Dankzij meer onderzoek en betere inzichten neemt ook de kwaliteit van leven toe.