Afbeelding
Foto:

'Lammetjes aaien' Hof Espelo

ENSCHEDE - Op de boerderij zijn de eerste lammetjes geboren en dat laat de boerin graag zien. Op woensdag 26 februari is er een kindermiddag 'Lammetjes aaien' op Hof Espelo. In groepen gaan de kinderen samen met vrijwilligers naar de boerderij.

Hoe wordt een lammetje geboren? Hoe snel groeit het en hoe herkent het zijn eigen moeder? Je hoort het allemaal van de boerin die voor de lammetjes op de boerderij zorgt. De lammetjes hebben er zin en springen en dartelen vrolijk met elkaar door de stal. Als je wilt, mag je een lammetje knuffelen en aaien. Voel zelf hoe zacht ze zijn. Hoe leuk is dat? De activiteit duurt ongeveer een uur. Je kan bij je aanmelding je voorkeursstarttijd aangeven. Tip: trek kleren aan die vies mogen worden. De schapenstal is niet heel groot, buggy's kunnen niet mee naar binnen en ouders kunnen ook het beste even buiten wachten.

Praktische informatie
De Kindermiddag 'Lammetjes aaien' is op woensdag 26 februari, verzamellocatie is bezoekerscentrum op Hof Espelo (Weerseloseweg 259, Enschede). Het is bedoeld voor kinderen vanaf 4 jaar. Er is plaats voor maximaal 45 kinderen. Meld je wel van te voren aan via de website www.landschapoverijssel.nl of bel (0529) 401731. Na aanmelding hoor je in welke groep je bent ingedeeld en op welke tijd je welkom bent. De bijdrage voor deze kinderactiviteit is €2,50 per kind, contant of met pin te voldoen bij het bezoekerscentrum.

Foto: Clifton Buitink