Afbeelding
Foto:

Mijlpaal Repair Café Enschede

ENSCHEDE - Op 6 maart 2013 werd in De Zuiderspeeltuin het eerste Repair Café in Enschede geopend, een gezamenlijk initiatief van de Buurtcommissie Binnensingel Zuidoost en de Zuiderspeeltuin. Afgelopen week werd de 7.000-ste reparatie uitgevoerd.

Al vanaf het eerste moment was dit een groot succes. De eerste jaren werden er door de vrijwilligers gemiddeld 25 reparaties in de week verricht, waarvan de meeste elektrische apparaten, maar ook kleding en fietsen. Nu in Nederland de campagne "Waardeer het, Repareer het" van start is gegaan zien we een enorme toeloop, want op dit moment verrichten we gemiddeld ongeveer 40 reparaties per week. Dit heeft er toe geleid dat vorige week woensdag 5 februari de 7.000e reparatie hebben verricht.

De 7.000-ste reparatie
Op 5 februari kwam mevrouw Inge Bos naar het Repair Café. Voor haar was het de eerste keer dat ze een artikel aanbood ter reparatie en dat was dan ook nog eens de 7.000-ste reparatie van het Repair Café in de Zuiderspeeltuin. Ze had een Senseo apparaat meegenomen dat niet meer werkte. Toevallig is de Senseo het meest ter reparatie aangeboden artikel in alle Repair Cafés in Nederland (dat zijn er inmiddels ruim 2.000). Ook bij ons zien we bijna wekelijks wel één of meer van deze apparaten langs komen, waarvan we de meesten gelukkig weer kunnen repareren. Dat was ook het geval bij de Senseo van mevrouw Bos, die dus helemaal tevreden met een weer werkend koffieapparaat naar huis ging. Op deze middag was er voor alle vrijwilligers en bezoekers natuurlijk een lekker stukje taart bij de (gratis) koffie.

Ons Repair Café is elke woensdagmiddag geopend van 13.00-15.30 uur, de reparaties worden gratis verricht door onze deskundige vrijwilligers (nieuwe onderdelen moeten wel zelf gekocht worden).

Afbeelding
Afbeelding