Afbeelding
Foto:

Beleef een leerzame middag: kom uilenballen pluizen

ENSCHEDE - Bij het zien van een uilenbal denk je misschien: "Bah, dat is toch vies!" Ontdek tijdens een leerzame middag dat ze niet eng of vies zijn, maar juist heel interessant. Kom het allemaal zelf uitpluizen tijdens de kindermiddag op woensdag 19 februari.

Een uil eet veel muizen op een dag en die worden met huid en haar doorgeslikt. Alleen kan de uil niet alles in zijn maag verteren. Onverteerde delen zoals haren, nagels en botjes worden in de vorm van een bal uiteindelijk weer uitgespuugd. Zo'n uilenbal is dus bijzonder interessant om uit te pluizen. Ga op zoek naar kaakjes, schedeltjes en andere muizenbotjes. Zo weet je precies wat hij heeft gegeten. Verder vertellen de vrijwilligers van het kinderteam meer over het leven van roofvogels en uilen. De activiteit duurt ongeveer een uur.

Tip: zorg voor warme kleding die ook vies mag worden!

Praktische informatie
De middag 'Uilenballen pluizen' is bedoeld voor iedereen van 6 tot ongeveer 12 jaar en duurt van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur. Later aanschuiven kan ook. Het uilenballen pluizen duurt ongeveer een uur. De bijdrage is € 2,50 per kind, ter plekke te betalen per pin. Er is waarschijnlijk veel interesse, dus meld je vooraf aan. Online via www.landschapoverijssel.nl of telefonisch via (0529) 401731. De locatie: bezoekerscentrum Het Koetshuis van landgoed Hof Espelo aan de Weerseloseweg 259, (provinciale weg tussen Deurningen en Enschede). Kijk voor meer informatie en activiteiten op www.landschapoverijssel.nl.
Foto: Tamara Raijer