Afbeelding
Foto:

Excursie wintervogels in het bijzondere Kristalbad

ENSCHEDE - Welke wintervogels weet jij te spotten? Ontdek de flora en fauna in het Kristalbad, ga mee met de excursie 'Wintervogels' op vrijdag 21 februari. Vogelkenners kunnen je dan alles vertellen over de vele soorten die er op dit moment zijn. In de winter is het Kristalbad namelijk een geliefde pleisterplaats voor allerlei vogels.

Zeg je het Kristalbad, dan zeg je water. Dit bijzondere gebied tussen Hengelo en Enschede is één grote watermachine. Het is namelijk een waterbergings-, waterzuiverings- en recreatiegebied. De zuivering zorgt voor zuurstofrijk water vol leven en de waterberging vangt het overtollige regenwater op. Dankzij al het water vind je hier ook veel soorten vogels. In de winter zijn dat vooral de doortrekkers, die hier komen om te foerageren en uit te rusten. Welke soorten dit zijn, dat ontdek je tijdens deze excursie onder begeleiding van enthousiaste vogelexperts. Tip: neem een verrekijker mee en trek stevige laarzen aan.

Praktische informatie
Start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede. Duur: ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. De bijdrage voor deze activiteit is € 5,00, voor kinderen € 2,50 (graag vooraf contant betalen). De excursie is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel en hun gezinsleden. Vergeet niet je ledenpas mee te nemen. Kijk ook eens op www.landschapoverijssel.nl voor meer activiteiten bij u in de buurt.

Foto: Clifton Buitink.