Afbeelding
Foto:

Lonneke Dort in Concordia Theater

ENSCHEDE - Lonneke Dort, winnares Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, staat nu in het theater met haar avondvullende voorstelling Na de Lieve vrede. Op 29 januari staat Lonneke Dort in het Concordia Theater. De tour eindigt op 27 maart.

In haar eerste programma Na de lieve vrede pleit Lonneke voor het sneuvelen van die lieve vrede. Over de angst waardoor we confrontatie vermijden, terwijl we ons er juist vol overgave in zouden moeten storten. Na lang genoeg op de tribune van de arena te hebben gezeten, is het tijd om het strijdtoneel op te stappen. Zonder fysieke wapens graag, we zien elkaar daar. "Met een vileine en prikkelende kijk op de grotere thema's en sterke liedteksten weet Lonneke zichzelf steeds spannend te houden en het publiek naar haar hand te zetten." - Juryrapport Amsterdams Kleinkunst Festival)

Eigen stijl
"Dort heeft echter een geheel eigen stijl. Haar grove, behoorlijk cynische teksten zijn de ene keer grappig – zoals in een aanklacht tegen extraverte mensen – en de andere keer indringend – zoals in een lied over vluchtelingen." - De Theaterkrant

Gortdroog
"Bij de droogkomische Lonneke Dort zag de jury sterke liedjes die taalvaardigheid laten horen en die kleine verrassingen in petto hebben. Ze begeleidt die woorden met gortdroge mimiek, een opgetrokken wenkbrauw en soms met een blik waar je even in blijft hangen." - NRC

Echt hoogtepunt
"Dort heeft maar weinig nodig om je haar zwartgallige wereld in te trekken. En wat belangrijker is: het voelt helemaal echt wat ze doet." - Parool. "Het hoogtepunt van originaliteit en ook meteen het schrijnendste nummer van de avond kwam van Lonneke Dort. Zij dwong haar publiek mee te zingen met een cynisch vluchtelingenlied: 'Dit is van mij, mij, mij, mij.'" - Volkskrant.

Kaarten
Op 29 januari is Lonneke Dort te zien in Concordia Theater in Enschede. Aanvang is om 20.30 uur. Het theater is gevestigd aan de Oude Markt 15. Kaarten à 15,50 euro zijn te reserveren via www.concordia.nl. Kijk ook op deze website voor het altijd boeiende en verrassende programma van Concordia met film, theater en muziek.