Afbeelding
Foto:

Enschede promoot zich op Vakantiebeurs

ENSCHEDE - Onze stad is al erg populair bij Duitse dagjesmensen, maar de Nederlandse toerist is helaas nog niet zo bekend met alles wat Enschede te bieden heeft. Om hier verandering in te brengen stond Enschede afgelopen week op de Vakantiebeurs in Utrecht.

Enschede is de afgelopen tijd druk bezig om zichzelf in de kijker te spelen bij de toerist en dagjesmensen. Immers, de binnenlandse bestedingen voor toerisme groeien gestaag door. Twente staat als toeristische regio weliswaar hoog aangeschreven, maar het concrete bezoek kan absoluut beter. Enschede heeft veel te bieden: van een mooi winkelaanbod, innovatieve horeca tot veel cultuur en evenementen.

Beursbezoek
Enschede was als hoofdsponsor van de Vakantiebeurs aanwezig bij de in- en uitgang. De beurs trekt jaarlijks zo'n 100.000 bezoekers, die dus hopelijk nu wat bekender zijn met onze stad. De beursdeelname is een onderdeel van de grote campagne 'Wanneer ga jij naar Enschede'.

Campagne
In 2019 is Enschede Promotie een landelijke on- en offline campagne gestart met als doel om de bekendheid van Enschede als weekendbestemming te vergroten. De resultaten van de campagne liegen er niet om. In 2019 is een miljoenenpubliek bereikt middels online campagne en videocampagne, maar ook door publicaties en samenwerkingen met Libelle magazine, Museumtijdschrift, Delicious, Foodies. Daarnaast was Enschede regelmatig te horen via SkyRadio, NPO Radio 1, 2 en 3. In totaal zijn er in 2019 meer dan 15 miljoen contactmomenten met de potentiƫle doelgroep behaald.