Afbeelding

Wandel gezellig mee met IVN

ENSCHEDE - Op vrijdag 31 januari kunt u met gidsen van IVN (Instituut voor Natuureducatie) Enschede wandelen op de landgoederen 't Bouwhuis en 't Amelink, beide waren ooit in bezit van de textielfamilie Blijdenstein. Tijdens deze gezellige wandeling bent u lekker in beweging en steekt u ook nog eens wat op over de natuur.

De winter is zeker nog niet voorbij, maar wie goed kijkt, kan zien dat de bomen en struiken al zijn voorbereid op de aankomende lente. Bent u nieuwsgierig naar bijzondere en monumentale bomen in dit prachtige gebied? De gidsen kunnen u er alles over vertellen. Verder zal er veel aandacht zijn voor het herkennen van bomen en struiken aan de hand van de schors, takken en knoppen. Een loepje en een verrekijker komen daarbij goed van pas. Bovendien zullen de gidsen ingaan op de rijke cultuurhistorie van dit gevarieerde gebied. Er zal in een rustig tempo worden gewandeld over goed begaanbare paden. De tocht duurt 1,5 tot 2 uur, afhankelijk van het weer en van de dingen die letterlijk op ons pad komen.

Praktische info
Er wordt verzameld op de grote parkeerplaats aan de Blijdensteinbleekweg/ Amelinklaan, vlak bij de ingang van Zorgcentrum 't Bouwhuis. Vertrek is om 14.00 uur. Aan het einde van de wandeling is er de mogelijkheid om voor eigen rekening iets te nuttigen bij TafeltjeVier, het restaurant van 't Bouwhuis. De IVN-wandeling is gratis, maar een kleine vrijwillige bijdrage is natuurlijk altijd welkom. Wilt u meer weten over de activiteiten van IVN-Enschede? Kijk voor aanvullende informatie op www.ivn.nl/afdeling/enschede.