Afbeelding
Foto:

Haaksbergen gezond in beweging in 2020

HAAKSBERGEN - Januari is de maand van de goede voornemens. Meer bewegen staat bij veel mensen altijd hoog op het lijstje van verbeterpunten. De gemeente, lokale buurtsportcoach en sportverenigingen helpen u hier graag bij. Er is een steeds groter aanbod aan leuke beweegactiviteiten voor jong en oud.

Eind december werd de Haaksbergse Beweegwijzer al gepresenteerd; een overzichtsboekje van het lokale sport- en beweegaanbod in de brede zin. Een ideale manier om inwoners te informeren over het aanbod bij de verenigingen. De hoop is dat inwoners zo geprikkeld worden om toch eens meer te gaan bewegen. De Beweegwijzer wordt nu verspreid in Haaksbergen en deze zal in de loop van 2020 ook digitaal gelanceerd worden.

Klein beginnen
Voor inwoners die op een rustige manier willen beginnen met bewegen of juist al wat moeite ervaren, zijn er veel laagdrempelige beweegactiviteiten. Zo heeft Haaksbergen ook actieve wandelgroepen die heel toegankelijk zijn voor iedereen. Zo is er op de maandagmiddag een wandelgroep die om 14.00 uur van start gaat bij de hoofdingang van het Saalmerink aan de Klaashuisstraat; deze wandelt 30 minuten, gevolgd door koffie/thee. Deelname is gratis, consumpties wel voor eigen rekening. Voor de wat gevorderde wandelaar kan men op de dinsdagmiddag deelnemen aan een wandelgroep. Deze start om 14.00 uur tegenover het Grand Café. Eén groep wandelt vanuit het centrum, de andere vertrekt per auto naar het buitengebied. Deelname aan de eerste groep is gratis, voor de tweede betaalt men 1 euro bijdrage in de vervoerskosten. Na afloop gaat men koffie/thee drinken. Aanmelden voor beide groepen kan via Maurizio Arena op 06-380 66 218 of via mr.arena@mediant.nl