Johannes Met Passie

ENSCHEDE - Kamerkoor Cocodrillo organiseert in samenwerking met koordirigent Jeanet Bosch en regisseur Carole van Ruitenbeek de workshop Johannes Met Passie.

De Johannes Passion van J. S. Bach wordt weliswaar minder vaak uitgevoerd dan de Mattheüs, maar doet aan kwaliteit niet voor zijn grote broer onder. Zelfs is hij feller en theatraler van opzet en vraagt daarom ook een andere benadering: emoties wisselen elkaar in hoog tempo af en dat schakelen is een uitdaging die vraagt om inleving en concentratie.

Ervaring delen
In de afgelopen maanden heeft Cocodrillo met regisseur Carole van Ruitenbeek al met veel plezier gewerkt aan een aantal koordelen. Door praktische en speelse oefeningen wordt het verhaal steeds duidelijker en raken de koorzangers meer en meer betrokken bij de verschillende scènes. Het koor wil deze ervaring niet alleen voor zichzelf houden maar graag met het publiek haar enthousiasme delen door een workshop aan te bieden. Verschillende koordelen en koralen zullen tijdens deze workshop worden uitgediept. Wat wordt hier verteld, welke emotie hoort bij dit stuk muziek, hoe breng je die over? Welke fysieke en mentale houding hoort daarbij?

De workshop
Op zaterdag 1 februari van 10.00-14.00 uur wordt de workshop gehouden in Enschede. De locatie wordt nog bekend gemaakt. Je kunt je voor de workshop opgeven via een link op onze website www.cocodrillo.nl. De kosten van de workshop 'Johannes Met Passie' zijn 15 euro, inclusief koffie en thee. Lunch graag zelf meenemen.