Afbeelding
Foto:

Kennismaken met high-tech innovaties in de zorg

ENSCHEDE - De zorg wordt steeds innovatiever. Nieuwe technologie laat mensen langer leven, met minder lichamelijke ongemakken, in een aangename omgeving. Twente is een groeiende high-tech regio, waar ook veel technologische innovaties ontwikkeld worden voor de zorg. Van 27 januari tot en met 1 februari is de landelijke E-Healthweek, waarvoor ook in Enschede activiteiten gehouden worden.

E-Health is een heel brede term; in algemene zin gaat het dan om digitale innovaties die bijdragen aan de toegang tot zorg en beter inzicht in de eigen gezondheid. Het kan dan gaan om basale, praktische toepassingen zoals online een herhaalrecept aanvragen, maar ook bijvoorbeeld via beeldbellen contact leggen met een arts of andere zorgverlener en concrete innovaties op het gebied van sensortechnologie.

Groeisector
E-Health is een groeisector; de vergrijzing draagt hier aan bij, maar ook de betaalbaarheid en toegenomen druk op de zorg als geheel noopt bedrijven en kennisinstellingen om na te denken over de nieuwe mogelijkheden die technologie biedt. Belangrijk is wel dat dit soort innovaties ook echt een merkbaar positief effect hebben voor de eindgebruiker.

Informatiemarkt
Op dinsdag 28 januari zal in het Roessingh, centrum voor revalidatie, een E-Heath informatiemarkt gehouden worden. Hier is iedereen van harte welkom om kennis te maken met de diverse zorgtechnologie die in de regio Twente wordt ontwikkeld en toegepast. U bent dan van harte welkom van 11.00 tot 13.00 uur in het Roessingh aan de Roessinghsbleekweg 33 in Enschede. Toegang is gratis.

Wat is er te zien?
Bezoekers kunnen onder meer kennismaken met de slimme hulpmiddelen voor thuis, maar ook bijvoorbeeld de nieuwe oefenapparatuur voor revalidatie. Of speel bijvoorbeeld een spel met een virtual reality headset, wat bij kan dragen aan een goede mentale en fysieke gezondheid. Ontdek ook hoe gezichtsherkenning de veiligheid en privacy van mensen met dementie beschermt. Het Game Lab Oost toont diverse toepassingen voor verschillende doelgroepen.