Afbeelding
Foto:

Kindermiddag op Hof Espelo

ENSCHEDE - Heb jij wel eens een vuurtje gemaakt? Of een pijl en boog? Kom op woensdag 15 januari naar landgoed Hof Espelo. Samen met vrijwilligers van Landschap Overijssel gaan kinderen lekker buiten aan de slag. De kindermiddag duurt van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur, aanmelden kan via www.landschapoverijssel.nl.

In de winter is het lekker om even naar buiten te gaan. Dat doen we dan ook tijdens de kindermiddag 'Midwinter'. Kinderen gaan samen met vrijwilligers op stap in het bos. Onderweg verzamelen we brandhout. Eenmaal terug bij bezoekerscentrum Het Koetshuis stoken we een lekker warm vuur. Bij het vuur gaan de kinderen vervolgens aan de slag om zelf een pijl en boog te maken. Lukt het je om ermee te schieten? De kindermiddag is leuk en leerzaam. Ze leren niet alleen over de natuur en vuur, maak ook hoe je met dingen uit de natuur als stokjes en takjes iets leuks en handigs kunt maken. Tip: trek warme kleren aan en schoenen die vies mogen worden.

Praktische informatie
De kindermiddag 'Midwinter' is woensdag 15 januari van 14.30 tot ongeveer 16.30 uur. Je mag ook na 14.30 uur nog aanschuiven. Locatie is bezoekerscentrum het Koetshuis, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Vooraf aanmelden is verplicht en kan tot de 14e. Bijdrage is €2,50 per kind. Graag ter plekke contant voldoen.

Prachtig
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het landschap en de activiteiten vind je op www.landschapoverijssel.nl.