Afbeelding
Foto:

Open huis inburgering bij ROC van Twente

TWENTE - ROC van Twente organiseert een open huis tijdens de Week van de Inburgering van 13 t/m 16 januari. Iedereen, die op welke manier dan ook, betrokken is bij of geïnteresseerd is in Inburgering is van harte welkom om op één van de drie roc-locaties te komen kijken. De focus ligt op het laten zien en ervaren van de inburgeringstrajecten, maar er is ook gelegenheid om wat te zien van educatietrajecten en de entreeopleiding. Deze drie opleidingstrajecten versterken elkaar en bieden een doorlopende leerlijn.

Het is de bedoeling dat alle deelnemers, oud-deelnemers en medewerkers (docenten en ondersteuning) hun familie, buren, vrienden en bekenden uitnodigen om hen een kijkje in de keuken te gunnen bij de inburgering zoals ROC van Twente deze organiseert. Alle bezoekers ontvangen bij binnenkomst informatie over de activiteiten die middag. Iedereen kan vrij rondlopen en meedoen aan lessen en activiteiten tussen 13.00 en 16.00 uur. Op maandag 13 januari is er open huis bij ROC-locatie Thorbeckelaan 184 in Almelo, dinsdag 14 januari aan de Spinnerstraat 27a in Enschede en woensdag 15 januari bij de locatie aan de Lansinkesweg 28a in Hengelo

Netwerkbijeenkomst
De Week van de Inburgering wordt afgesloten met een netwerkbijeenkomst voor genodigden op donderdag 16 januari. Genodigden worden geïnformeerd over de inburgering bij ROC van Twente en ondergaan zelf een kleine les inburgering. Diverse partijen zijn aanwezig om bestaande samenwerkingen te versterken en nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ook is Renée Frissen, oprichter en directeur OpenEmbassy, aanwezig als gastspreker. OpenEmbassy zorgt dat nieuwkomers zinnig, gelijkwaardig en vlot hun weg in Nederland kunnen vinden.

Inburgeren nieuwkomers
ROC van Twente bereidt zich voor op het nieuwe inburgeringsbeleid. Per 1 januari 2021 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het regelen van de inburgering voor nieuwkomers. Er wordt steeds meer focus gelegd op inburgering in combinatie met praktijk. Onlangs startte in Hengelo, in samenwerking met alle Twentse gemeenten, een pilot waarbij inburgeraars maximaal worden ondergedompeld in de Nederlandse taal en cultuur, waarbij naast lessen inburgering ook praktijklessen richting zorg of techniek worden aangeboden. Ook passen inburgeraars het geleerde toe in praktijksituaties tijdens stage of (vrijwilligers)werk. ROC van Twente beschikt over het kwaliteitskeurmerk, Keurmerk Inburgeren.