Afbeelding
Foto:

Samen maken we van Schreurserve een plek voor iedereen

ENSCHEDE - Tom van Veen is ontmoetingsclustermanager Schreurserve en verenigingsmanager bij cvv Sparta Enschede en in die functie is hij veel bezig met het zoeken van verbinding. Op alle fronten zoekt hij verbinding en kijkt hij waar dingen samen opgepakt kunnen worden.

Als ontmoetingsclustermanager zoekt hij nadrukkelijk de verbinding met de de anderen op Schreurserve. Zo wordt er gekeken naar gezamenlijke vertrouwenspersonen, het rookbeleid en welke activiteiten gezamenlijk ontwikkeld kunnen worden met Vosta, Tex Town Tigers, AWA Outdoor, Trifora en Pro-F. Als verenigingsmanager probeert hij bijvoorbeeld zoveel mogelijk (ouders van) leden te betrekken bij het verenigingsleven. Als vele zich als vrijwilliger inzetten, hoeft iedereen minder te doen. Vele handen maken licht werk. Verder maakt hij ook geen onderscheid tussen de mensen die op en langs de velden van Sparta bezig. Of iemand nu binnenkomt als vrijwilliger via de gemeente, via een participatie-traject, voor stage van school of als cliƫnt van Estinea maakt voor hem geen verschil. Iedereen doet mee op zijn eigen manier en niveau. Het gevolg daarvan is dat iedereen zich ook echt deelgenoot voelt van het hele gebeuren bij Sparta, plezier heeft en enthousiast is.

Succes
Dat het ontmoetingscluster Schreurserve succesvol blijkt, is voor buitenstaanders misschien niet direct zichtbaar, maar voor de directe omgeving wel. Het succes zit hem vooral in het feit dat mensen die er komen zich er beter door voelen. Ze vervullen een rol in de maatschappij en worden gewaardeerd. Al komt het natuurlijk ook voor dat mensen die via een participatie-traject binnen komen na enkele maanden de stap maken naar een betaalde baan.

Toekomstplannen
Plannen heeft Van Veen meer dan genoeg en enkele daarvan zullen ook op korte termijn verwezenlijkt gaan worden. Zo start in januari de BBL Entreeopleiding op Schreurserve. De entreeopleiding geeft deelnemers, die nog niet in het bezit zijn van een diploma, de kans om een diploma te behalen door zeven uur per week les te volgen en 20 uur per week stage te lopen.
Ook gaat in februari weer een groep van start in het project Wereldmeiden. Een project waarbij vijf meiden met een vluchtelingenstatus, vijf sportmeiden (actief bij een sportvereniging) en vijf rolmodellen (meiden met een migratieachtergrond die al lange tijd in Nederland wonen) gedurende 10 weken gaan wekelijks op basis van een sportcarrousel met elkaar verschillende sporten beoefenen. Hiervoor kan nog aangemeld worden bij via 06-86847041 of verenigingsmanager@sparta-enschede.nl.
Ook wil Van Veen graag dat het project Thuis@, wat momenteel al loopt bij Rigtersbleek, van start gaat op Schreurserve. Dit is weer een stap in het maken van een ontmoetingsplek op Schreurserve waar van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat mensen aanwezig en actief zijn en waar u ook zeker welkom bent.

Tom van Veen
Tom van Veen is geboren en getogen in Enschede. Op jonge leeftijd kwam hij al in aanraking met voetbal. Hij was veel te vinden op de velden van Rigtersbleek. Het bleef echter niet bij alleen maar voetballen. Hij werd trainer, bestuurslid, clubscheidsrechter en leider. Verder werkte hij als freelancer voor Sportservice Overijssel, KNVB, NOC*NSF en NOC*NSF Academie voor Sportkader. Het leven van Van Veen bestaat niet alleen uit sport, maar hij heeft ook ruime ervaring opgedaan in zijn functie als bijstandsmaatschappelijk werker bij de Sociale Dienst van de gemeente Enschede, sociaal cultureel werker in de gemeenten Ommen en Dalfsen, directeur van Stichting Cluster/Stichting Fundament. In zijn functie als ontmoetingsclustermanager kan hij de sport combineren met zijn wens om een maatschappelijke rol te vervullen.

Foto: cvv Sparta Enschede