Afbeelding
Foto:

EnschedePromotie wil talent behouden

ENSCHEDE - Veel jongeren trekken naar andere delen van het land om te studeren of te werken. EnschedePromotie is nu actief bezig met het behouden van dit Twents talent in eigen regio.

Enschede doet het zeker niet slecht als studentenstad, met zowel het Saxion als de Universiteit Twente. Er wordt daarnaast ook steeds meer gewerkt aan doorgroeimogelijkheden voor deze studenten, zodat ze zich definitief kunnen vestigen in Enschede. Een promotieplan van EnschedePromotie in samenwerking met deze onderwijsinstellingen moet dit nog meer bevorderen. Het promotieteam tracht om jongeren zo veel mogelijk te informeren en inspireren over de mogelijkheden in de regio.

Open dagen
Dit trekt niet alleen lokale jongeren, maar ook buitenlandse studenten die Enschede overwegen als nieuwe woonplaats. Op 15 en 16 november was EnschedePromotie al aanwezig op de Bachelor Open Dagen van de UT en hielden ze een winactie onder de bezoekende jongeren. Meer informatie over het promotieplan dat talent in de regio moet behouden wordt in het nieuwe jaar verwacht. Meer informatie is ook te vinden op www.studyinenschede.com.