Afbeelding
Foto:

DIO Kerstwandeling

HAAKSBERGEN - Op 26 december, tweede kerstdag, sluit Wandelkring DIO het wandeljaar af met een Kerstwandeling vanaf Recreatiehof 't Stien'nboer (Scholtenhagenweg 42).

Wandelaars hebben de keuze uit de afstanden 20, 15, 10 en 5 kilometer. Starttijden: 20 kilometer tussen 10.00 uur en 11.00 uur, 15 kilometer tussen 10.00 uur en 12.00 uur, de 5 en 10 kilometer tussen 10.00 en 14.00 uur. Iedereen kan aan deze tocht deelnemen. Leden van WK DIO betalen € 1,50. Niet-leden: € 3,50. Basisschoolleerlingen: € 2,00.

Route
De wandeling gaat door het unieke landgoed het Lankheet en het buurtschap Honesch en komt onder andere langs de eeuwenoude Oostendorper Watermolen. Tussen 11.00 uur en 14.00 uur laten de Hoksebargse Midwinterhoornbloazers bovendien 'den Ool'n roop' weerklinken op een aantal punten langs de route. De wandeling is uitgezet met pijlen en er is een routebeschrijving aanwezig inclusief de nodige informatie over de natuur, bijzondere gebouwen en andere beziens­waardigheden. Er wordt dit jaar een verzor­gingspost ingericht bij een van de oude boerenerven op het landgoed. Hier zullen lekkere winterse versnaperingen te koop zijn, zoals warme chocolademelk, snert en glühwein.

Veel deelnemers
Vorig jaar namen meer dan 1.000 wandelaars deel aan eenzelfde afsluitende wandeling. De organisatie rekent dit jaar weer op veel deelnemers. Bij de start en finish is informatie verkrijgbaar over het lidmaatschap van WK DIO en de Koninklijke Wandel Bond Nederland (KWBN). Het lidmaatschap van de Wandelkring DIO biedt mensen die regelmatig wandelen veel voordelen. Bij het startbureau van deze wandeling kan men het programmaboekje 2020 in ontvangst nemen. Het programma van de KWBN is ook te koop met informatie over ruim 1300 wandeltochten die door heel Nederland worden georganiseerd.

Nieuwjaarsinstuif
Vanaf donderdag 2 januari 2020 begint weer de doordeweekse wandeling, vetrek om 09.00 uur vanaf het Gängelhuuske (Molenstraat 56). Op diezelfde locatie is op zaterdag 4 januari een nieuwjaarsinstuif. De bezoekers praten dan na over het afgelopen jaar en kunnen meteen de wandelplannen voor het nieuwe jaar uitwerken.