Afbeelding
Foto:

Cliënten tevreden over zorg

HAAKSBERGEN - De gemeente heeft onderzoek laten doen naar de ervaringen en tevredenheid van cliënten die gebruik maken van zorg. Het gaat om individuele voorzieningen in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en om jeugdhulp. Uit de twee onderzoeken blijkt dat de cliënten tevreden zijn.

De gemeente nodigde 847 inwoners uit om de Wmo-vragenlijst in te vullen. Bijna de helft deed mee. De meeste respondenten ontvangen huishoudelijke ondersteuning en maken gebruik van collectief vervoer (Regiotaxi). Inwoners met een hulpvraag wisten de weg beter te vinden dan vorig jaar. De kwaliteit van de ondersteuning wordt door 85% als goed beoordeeld. Een bijna even groot percentage geeft aan dat ze dankzij de hulp beter kunnen doen wat ze willen. De Noaberpoort, waar inwoners terecht kunnen met een hulpvraag, kreeg een 7,5 als rapportcijfer.
Een tweede onderzoek spitste zich toe op jeugdzorg. Dit werd uitgevoerd onder jongeren en/of hun ouders die jeugdhulp ontvangen. Ongeveer een vijfde van de gevraagden reageerde, er werden 85 vragenlijsten ingevuld. Voor 69% was duidelijk waar zij om hulp moesten vragen. 85% geeft aan bij vragen en problemen altijd of vaak goed te zijn geholpen. De dienstverlening van de Noaberpoort kreeg het cijfer 8.

Kijken naar wat beter kan
Antoon Peppelman, wethouder Samenleving, is blij met deze uitkomsten. "Mooi dat cliënten over het algemeen tevreden zijn met de ondersteuning die ze krijgen. In de Noaberpoort staat passende zorg voor onze inwoners voorop. De toegang tot ondersteuning willen we snel, eenvoudig en goed laten verlopen. Wel kijken we steeds naar wat er beter kan. Dit soort onderzoeken laat zien wat goed gaat én beter kan. Met die verbeterpunten gaan we aan de slag."