Afbeelding
Foto:

Mediapartners werken samen

HAAKSBERGEN - Het jubileumjaar 2020 staat voor de deur. Het is dan 75 jaar geleden dat Haaksbergen werd bevrijd door de geallieerden. Vooral in maart en april vinden er diverse jubileumactiviteiten plaats om dit te herdenken. Hierbij heeft het organiserende comité "75 jaar vrijheid" in RTV Sternet en Rond Haaksbergen twee uitstekende mediapartners gevonden.

Het jubileumprogramma werd onlangs gepresenteerd door burgemeester Rob Welten, wethouder Werner Leuker uit Ahaus en comitévoorzitter Han Noordink. Een imposant programma, zo constateerde ook RTV Sternet-directeur Michel van der Voort: "Op de redactie hadden we al een aantal mooie programmaonderdelen besproken. Vooral de onderdelen die visueel aantrekkelijk zijn en waar een mooi verhaal te vertellen is, zijn voor ons interessant. Met Radio Oranje hebben we al een project waarbij we met leerlingen vlogs maken over jubileumevenementen in Haaksbergen."

Enthousiaste media
René Bult van Rond Haaksbergen wil met zijn lokale krant graag een bijdrage leveren aan het succes van de festiviteiten. Bult: "Uiteraard volgen we het jubileumprogramma op de voet. Waar het kan besteden we er van harte aandacht aan. Daarin trekken we graag samen op met onze collega's van RTV Sternet en met het organiserend comité. We staan als krant midden in de Haaksbergse samenleving en zijn er dan ook trots op onszelf mediapartner te mogen noemen."
Constance van Wolferen van RTV Sternet sluit zich aan bij de woorden van Bult. "We gaan er met elkaar iets moois van maken. Daar biedt het jubileumprogramma alle aanleiding toe." Susan Swidde van Haaksbergen Natuurlijk is onderdeel van het organiserende comité, zij vertelt: "Alle lagen van de Haaksbergse bevolking vind je terug in ons comité. Fijn om te weten dat we met RTV Sternet en Rond Haaksbergen twee lokale mediapartners hebben waar we als inwoners écht op kunnen bouwen."