"Een afspraak is géén afspraak bij dansschool GLO": hebt u ook ervaringen?

ENSCHEDE - Ondernemers houden zich niet altijd aan het principe 'afspraak is afspraak'. U las in de Hart-kranten al vaker over misstanden waarbij consument en ondernemer de dupe worden van niet nagekomen mondelinge afspraken. Deze week: Dansschool GLO in de Performance Factory.

Een Enschedese ondernemer had afgelopen week een negatieve ervaring met dansschool GLO. Het bedrijf levert internationaal dans-, zang- en theaterlessen op professioneel niveau, zowel voor amateurs als professionele dansers.

Mondelinge afspraak
Het bedrijf verkocht een item via Facebook aan een andere ondernemer, waarbij een mondelinge afspraak gemaakt werd over de verkooprijs. Achteraf wilde dansschool GLO deze overeengekomen prijs verdubbelen. Zoals ondernemers horen te weten is óók een mondelinge overeenkomst met een aanbod en directe aanvaarding van dit aanbod rechtsgeldig en bindend. Ook mondelinge overeenkomsten kunnen derhalve wel degelijk afgedwongen worden. De getroffen ondernemer ging uiteraard niet mee in het verdubbelen van de overeengekomen prijs.

Ook ervaringen?
Hebt u ook een negatieve ervaring met dansschool GLO op dit vlak? Neem contact op met redactie@hartvanenschede.nl