Afbeelding
Foto:

Sluit aan bij loopgroep Sparta

ENSCHEDE - Naast de voetballers zijn er elke donderdagavond nog andere sportievelingen actief op het complex van CCV Sparta. Al ruim tien jaar traint een groep enthousiaste hardlopers rondom de voetbalvelden onder leiding van de gediplomeerde Bert Witvoet die al jarenlang ervaring heeft in de loopsport. Zo deed hij mee aan meerdere marathons.

De training begint om 19.15 uur met een warming-up, waarna rek- en strekoefeningen worden gedaan, er vindt loopscholing plaats en het hoofdprogramma wordt afgewerkt. Zowel tussen als tijdens de onderdelen is er ruimte voor ontspanning en plezier. Naast conditionele training wordt er ook gewerkt aan de loophouding en stabiliteit van diverse delen van het lichaam.

Lopen is voor iedereen

De loopgroep is een gemêleerd gezelschap, bestaande uit man en vrouw, jong en oud, beginners en ervaren lopers. De trainingen zijn hierop toegespitst, deze zijn uit te voeren op eigen niveau. Het belangrijkste is om met veel plezier samen actief bezig te zijn en rond 20.45 uur met een voldaan gevoel naar huis te keren.

Persoonlijke doelen

Samen met de groep kan er worden getraind voor persoonlijke doelen en wedstrijden, bijvoorbeeld de Singelloop en de Enschede Marathon (alle afstanden). Daarnaast vindt in januari de Sparta Snertloop plaats, een erg gezellig evenement. De contributie bedraagt voor leden van Sparta € 7,50 en voor niet-leden € 10,- per maand. Lijkt het u leuk om de conditie met deze gezellige groep op peil te brengen en/of te houden? U bent van harte welkom om een aantal keer vrijblijvend mee te trainen! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bert Witvoet, telefoon: 06-22022441. Zie ook: www.sparta-enschede.nl.