Het verborgen leven van bomen

ENSCHEDE - Wist je dat bomen voor elkaar zorgen? Meer over het bijzondere en onbekende leven van bomen ontdek je tijdens de excursie 'Het verborgen leven van bomen' op zondag 24 november op Hof Espelo. De gids van Landschap Overijssel neemt je mee het bos in en vertelt onderweg dingen over bomen die je nog niet wist. De excursie begint om 13.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Bomen lijken eigenlijk best op mensen. Ze communiceren met elkaar, werken samen en helpen elkaar als ze ziek en oud zijn. Best bijzonder. Maar hoe doen ze dat? Hoe weten ze wanneer het de beste tijd is om uit te lopen en waarom groeit de ene boom harder dan de ander? Op deze en alle andere vragen krijg je tijdens de excursie antwoord. Na deze middag zal je een andere kijk op bomen hebben. Interessant voor jong en oud.

Praktische informatie
De excursie 'Het verborgen leven van bomen' is zondag 24 november. De excursie begint om 13.30 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Bijdrage is 5 euro per persoon, 2,50 euro per kind, ter plekke contant te voldoen. Voor leden van Landschap Overijssel is de excursie gratis. Je kan ook ter plekke lid worden!

Kom ook
Locatie is bezoekerscentrum Het Koetshuis van landgoed Hof Espelo, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Kijk voor meer informatie op www.landschapoverijssel.nl.