Afbeelding
Foto:

Kids leren voor de toekomst in het Diskoever-lab van KOE

ENSCHEDE - Hoe leren kinderen de belangrijke digitale en technologische vaardigheden die ze nodig hebben in de toekomst? Het Katholiek Onderwijs Enschede werkt hier aan met de opening van het nieuwe Diskoever maak- en ontdeklab.

Dinsdag werd het lab geopend in het pand van basisschool Menkotoren aan de Rijnstraat. Een afvaardiging van kinderen van alle KOE-scholen nam na de opening het Diskoever-lab als eerste feestelijk in gebruik.

Vroeg ontdekken
KOE vindt het belangrijk dat leerlingen en leerkrachten vroegtijdig in aanraking komen met de mogelijkheden van de wereld van morgen. De afgelopen maanden is hard gewerkt om het Diskoever-lab in te richten. Er is allerlei apparatuur aangeschaft waarmee kinderen van alle 18 KOE-scholen kunnen ontdekken wat de mogelijkheden zijn van techniek en ICT. Vier dagen per week is er een speciale leerkracht in Diskoever om klassen te ontvangen. Daarnaast kunnen leerkrachten van KOE leskisten lenen bij Diskoever om in hun eigen groep te experimenteren met bijvoorbeeld programmeren.

Grote behoefte
Het leren van technische en digitale vaardigheden draagt ook bij aan de toekomstige kansen op de arbeidsmarkt in Twente. Als sterk opbloeiende high-tech regio zal er een grote behoefte zijn aan mensen met dit soort vaardigheden.