Afbeelding
Foto:

Gratis rechtshulp bij te weinig thuishulp

ENSCHEDE - De gemeente Enschede moet steeds meer zorg leveren met minder middelen. De afgelopen jaren bezuinigde Enschede daarom ook veel op de huishoudelijke hulp. Kwetsbare inwoners die hierdoor minder hulp ontvangen komen zo in de problemen. Sociaal Hart Enschede, de FNV en twee juristen komen nu in actie voor deze groep.

De afgelopen jaren werden al veel bezuinigingen doorgevoerd bij de thuishulp. Sinds juli dit jaar vraagt de gemeente deze ontvangers om ook zo veel mogelijk zelf te regelen. Dit is voor de meeste ontvangers niet haalbaar, waardoor ze in de problemen komen. Op 5 november werd door BurgerBelangen, PvdA, D66, ChristenUnie en VVD groen licht gegeven voor de bezuinigingen.

Nieuwe beslissing
De gemeente is verplicht om u als ontvanger een beslissing te geven op het al dan niet verlagen van uw uren thuishulp. U ontvangt dan een precieze beslissing over de hoeveelheid uren en minuten u per week gaat ontvangen. Wanneer u minder uren toegewezen krijgt, kunt in bezwaar gaan. Dit moet dan wel binnen de wettelijke termijn van 6 weken.

Ondersteuning
Omdat veel mensen dit te laat doen of wellicht niet durven, zijn twee WMO-juristen bereid om u hier GRATIS bij te helpen. Ook wanneer de bezwaartermijn al weken of maanden verstreken is. Zij vragen dan voor u een heronderzoek aan; u hoeft alleen even te bellen voor aanmelding. U kunt bellen met mr. Kevin Wevers op 0543-537 335 of mr. Linda de Widt op 053-43 00 155. Beide hebben veel ervaring met beroepsprocedures op het gebied van zorg in de brede zin.

Info-avonden
Wilt u meer informatie over deze GRATIS rechtshulp bij vermindering van uren voor huishoudelijke hulp? Bezoek dan één van de informatieavonden. Deze zijn op woensdag 20 november en woensdag 27 november, telkens vanaf 19.30 uur bij FNV aan de Oostveenweg 96 A in Enschede.

'Foto Marije Weterings