Afbeelding
Foto:

Werk Oldenzaalsestraat
door naar laatste fase

ENSCHEDE - De werkzaamheden aan de Oldenzaalsestraat schieten goed op. Er wordt al geruime tijd gewerkt aan en om de weg, onder meer voor aanleg van aparte waterberging om omwonenden droge voeten te laten houden. De werkzaamheden schoven het afgelopen jaar gefaseerd op van de Boulevard 1945 richting de spoorlijn bij de Oosterstraat. Inmiddels is de laatste fase in volle gang.

Momenteel voeren de bouwers werkzaamheden uit ter hoogte van het kruispunt met de Hoge Bothofstraat. Ook in de directe omgeving worden allerlei werkzaamheden uitgevoerd. Dit alles gaat wel gepaard met de nodige hinder voor omwonenden en ondernemers.

Wegafsluitingen
Vanaf komende maandag, 11 november, zijn de Van Lochemstraat, Oldenzaalsestraat en Wenninkgaarde afgesloten voor het verkeer. Ook de parkeergarage van de Irenepromenade en het aangrenzende parkeerterrein zijn dan enkele dagen niet bereikbaar. Vanwege de graaf- en wegwerkzaamheden aan het kruispunt Wenninkgaarde - Van Lochemstraat blijft de garage tot en met vrijdag dicht. Abonneehouders kunnen in deze periode gebruik maken van de Van Heekgarage, hoewel dit natuurlijk wel een stuk verder weg is. Twente Milieu zal de tijd dat de garage dicht is goed gebruiken; deze krijgt een grondige schoonmaakbeurt en vloeronderhoud.

Beperkte overlast
De gemeente heeft in overleg met de ondernemers besloten om ook de bevoorrading van de supermarkt en andere winkels tijdelijk via De Heurne te laten verlopen. Bewoners zijn inmiddels geïnformeerd, aangezien het voor hen een week overlast op zal leveren.

Noodzakelijk kwaad
Deze laatste fase van werkzaamheden in dit gebied duurt nog tot medio april 2020. Het was een grote klus, die desondanks toch redelijk goed verliep. Het is een noodzakelijk kwaad; de aanpassingen van onder meer de riolering en waterbergingen zorgen er voor dat dit gebied beter klimaatbestendig is. Eerder ontstond er bij piekmomenten qua regen vaker wateroverlast; soms konden mensen zelfs met rubberbootjes over De Heurne varen.