Afbeelding
Foto:

Een jaar Ontmoetingsclusters in Enschede

ENSCHEDE - Op 1 oktober 2018 werden zeven sportverenigingen uit Enschede lid van de Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede. Voorzitter Jenne Wierstra: "Wat ooit begon als een klein groepje initiatiefnemers, onder het mom 'burgerinitiatief' is inmiddels uitgegroeid tot een sterke beweging in Enschede. We zijn een coöperatie geworden waarin tal van bekende Enschedese organisaties participeren. Het motto Ontmoeten, Verbinden & Samenwerken staat hoog in het vaandel van het bestuur, alle medewerkers en vrijwilligers, en ook bij onze leden en de partners." Op verschillende manieren is dit terug te zien als we terugblikken op het afgelopen jaar.

Er hebben vele mooie activiteiten plaatsgevonden op Ontmoetingsparken en Ontmoetingshuizen. Kinderen van verschillende basisscholen kwamen letterlijk in beweging tijdens evenementen en brachten meerdere malen een bezoek aan ouderen op locaties van Liberein. Met onze samenwerkingspartner Univé Oost fietsen we door de hele stad om mensen op een leuke manier te informeren over verkeersveiligheid. Op Ontmoetingspark Rigtersbleek begonnen in januari van dit jaar mensen aan een BBL-Entreeopleiding van het ROC van Twente om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten en op Ontmoetingspark Enschede Zuid werd hier in september ook een start mee gemaakt. Op beide Ontmoetingsparken blijkt het project Thuis@ ook een succes te zijn en werpt dit zijn vruchten af voor de kinderen en het gezin. Hierin ontstaan bovendien mooie samenwerkingen tussen meerdere partijen die zich in Enschede inzetten op het gebied van zorg, onderwijs en maatschappij.

Mooie activiteiten

In de resterende weken van dit jaar staan er nog enkele mooie activiteiten op het programma, gaan er in januari weer BBL-Entreeopleidingen van start en wordt er achter de schermen hard gewerkt aan verdere ontwikkelingen in het belang van de stad Enschede en haar inwoners. Jenne Wierstra: "We hebben geweldige stappen gemaakt, met dank aan al die medewerkers, vrijwilligers en partners die de organisatie hebben verbreed en versterkt. En we gaan door! Wij hebben voor onszelf een stip op de horizon gezet die verder gaat. Het motto 'Ontmoeten, Verbinden & Samenwerken' blijft staan. Samen blijven we ons inzetten voor de mensen, jong en oud, in alle wijken van onze mooie stad."

Victoria '28

Eén van de leden van Coöperatie Ontmoetingsclusters Enschede is Victoria '28. Enkele maanden na het ondertekenen van het lidmaatschap later werd Martijn Koop aangesteld als Ontmoetingsclustermanager en werd het sportpark officieel benoemd tot Ontmoetingspark Enschede Zuid. Het project Thuis@ ging van start in april en recent startte ook de BBL-Entreeopleiding van het ROC van Twente. Er vonden in het afgelopen jaar tal van activiteiten plaats op het park, onder andere in samenwerking met Alifa en de basisscholen. Al met al is hetOntmoetingspark in Enschede Zuid volop in ontwikkeling.