Afbeelding
Foto:

Mijlpaal voor Golfclub

ENSCHEDE - Golf & Country Club het Rijk van Sybrook verwelkomde onlangs het negenhonderdste lid.

De vereniging hikte lange tijd net tegen de negenhonderd leden aan. Tegen de landelijke trend in is deze mijlpaal nu bereikt. "Er zijn weliswaar steeds meer golfers, maar ze sluiten zich minder vaak aan bij een club", constateert voorzitter Henk van der Sijs.
Noortje Hofland had de eer als negenhonderdste lid te worden ingeschreven en ontving de felicitaties, een mooie bos bloemen en een bon. Noortje begon haar golfcarrière 18 jaar geleden op Golfclub Euregio Bad Bentheim. Door werk en het gezinsleven had de sport enkele jaren op een laag pitje gestaan. Nu heeft ze samen met partner Bas Huijsmans het golfen weer opgepakt. Beiden zijn lid geworden.

Ledenbinding

Met 27 holes behoort 't Sybrook, onderdeel van Het Rijk Golfbanen, tot de grootste golfcomplexen in de regio. De club versterkt de binding met de leden door middel van activiteiten voor verschillende doel- en leeftijdsgroepen. Het heeft ervoor gezorgd dat de jeugdafdeling in de lift zit met inmiddels tachtig leden. De zogenoemde Heerencup heeft ook een grote aantrekkingskracht. Deze cup hoort bij de club van 'jonge' heren die wedstrijden combineren met gezellige uitjes. Het beeld dat golf een sport is voor een selecte groep neemt steeds verder af.