Afbeelding
Foto:

Grondige vernieuwing rotondes

HAAKSBERGEN - De komende weken zijn er in Haaksbergen werkzaamheden aan twee rotondes: bij Restaurant Evers (Hengelosestraat) en aan de Noordsingel (bij voormalig tuincentrum Groenrijk). Er moet schade hersteld worden en nieuwe schades moeten worden voorkomen, zodat er geen gevaarlijke situaties ontstaan. De werkzaamheden vinden deels tegelijkertijd plaats en moeten voor de winter klaar zijn.

De grootste klus is het compleet vervangen van de rotonde Hengelosestraat-Metaalstraat. Daar is regelmatig sprake van verzakking van het wegdek. Er rijdt steeds meer verkeer over de rotonde, waardoor er regelmatig schade aan het asfalt ontstaat. Al dit lapwerk kost veel geld en geeft keer op keer overlast. Daarom wordt nu de rotonde geheel vernieuwd. Er komt nieuw asfalt én de ondergrond wordt verstevigd.

Noodweg Hengelosestraat

Op maandag 28 oktober is gestart met de aanleg van een noodweg naast de rotonde, met dank aan de grondeigenaren. Daardoor hoeft verkeer van en naar Hengelo niet te worden omgeleid. Wie naar bedrijventerrein Stepelo moet kan via de Noordsingel en de rotonde (bij Potz Wonen) rijden. Tegelijkertijd worden ook delen van het fietspad langs de Hengelosestraat vernieuwd. Fietsers worden omgeleid langs de Hengelosestraat. Deze werkzaamheden duren maximaal acht weken.

Noordsingel-Goorsestraat

De rotonde bij voormalig tuincentrum Groenrijk verkeert in slechte staat. Er zitten scheuren in het beton die steeds groter worden. Sinds maandag wordt ook deze rotonde onder handen genomen. Tot en met vrijdag 8 november is de rotonde volledig afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid. Alleen hulpdiensten en de lijnbus kunnen er nog langs onder begeleiding van verkeersregelaars. De gemeente heeft erop gelet dat de werkzaamheden en omleidingen elkaar niet hinderen. Weggebruikers moeten desalniettemin rekening houden met een wat langere reistijd.