Afbeelding
Foto:

Waardevol 'afval'

TWENTE/ BRUSSEL - Het Europees Parlement kan voortaan ook delen en verspilling tegengaan. Donderdag 17 oktober nam Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik de deelcontainer van Twente Milieu in ontvangst.

Dankzij deze speciale container, voorzien van deurtje en planken, krijgen spullen of etenswaren een tweede kans. Schreijer-Pierik was enthousiast over de deelcontainer tijdens een werkbezoek aan Twente Milieu eerder dit jaar. Zij zet zich in Brussel al jaren in op het gebied van hergebruik en recycling. Zij laat haar collega's dus graag kennismaken met dit mooie initiatief.

Heel Twente deelt
Sinds dit voorjaar zijn op meer dan veertig plekken in Twente deelcontainers te vinden. Inwoners delen zo eenvoudig spullen die ze zelf niet meer nodig hebben. Kijk op www.twentemilieu.nl/vollebaksamendelen om een locatie bij u in de buurt te vinden. Wat voor de één afval is, kan voor een ander nog heel waardevol zijn. Samen zorgen we voor minder afval en beter (her)gebruik van grondstoffen. Geef om elkaar en om een schoon Twente!