Afbeelding
Foto:

Iedereen doet mee bij voetbalclub CVV Sparta

ENSCHEDE - De grootste voetbalclub van Enschede, CVV Sparta, heeft sinds afgelopen week een bijzondere groep nieuwe medewerkers. Op en om de velden zijn mensen met een beperking en mensen met een afstand de arbeidsmarkt aan de slag gegaan. Onderdeel van een nieuw participatieproject, samen met Estinea.

Met een stukje begeleiding door Estinea gaan zij aan de slag op het sportcomplex aan de Kotkampweg om diverse taken uit te voeren. Met een club met 1.100 leden valt er van alles te doen. Participatiecoach Marieke Horstman van Estinea vertelt: "We gaan aan de slag werkzaamheden zoals het schoonmaken van de kleedkamers en kantine en het netjes houden van de velden en het groen er omheen.' Collega Frank Oude Mulders vult aan: 'We hadden als snel een mooie club mensen bij elkaar die stonden te trappelen om hier aan de slag te gaan."

Betrokken club
De voetbalclub en zorgorganisatie voor mensen met een beperking kwamen begin dit jaar met elkaar in gesprek tijdens de door gemeente Enschede georganiseerde Doen!Beurs. Deze beurs is er speciaal om mensen weer actief te laten bijdragen in de samenleving. De nieuwe samenwerking is daarvan een mooie opbrengst. "Met deze samenwerking geven we echt inhoud aan ons eigen beleid om ons als vereniging te ontwikkelen tot een maatschappelijk ondernemende vereniging. Hoe mooi is het om deze mensen op deze manier een waardevolle werkplek te geven," aldus ontmoetingsclustersmanager Tom van Veen van CVV Sparta. Ook past de samenwerking met Estinea en de komst van het participatieproject in de ontwikkeling van Ontmoetingspark Schreurserve. Hier werkt de vereniging aan met haar buren en partners Vosta, Tex Town Tigers, Trifora, AWA-outdoor, Pro-F en PV de Zwaluw.

Meerwaarde
Voor CVV Sparta is het een welkome aanvulling op de vele werkzaamheden die door vrijwilligers van de voetbalclub worden verricht. Van Veen licht toe: "In tijden van privatisering en de gevolgen daarvan moeten clubs steeds meer taken zelf uitvoeren en nu kan een deel van die werkzaamheden door én samen met deze groep worden opgepakt."

Over Estinea
Estinea ondersteunt mensen met een beperking in Twente en de Achterhoek. Bijna 850 medewerkers en zo'n 450 vrijwilligers ondersteunen bijna 950 cliënten in de gemeenten Aalten, Berkelland, Bronckhorst, Doetinchem, Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Montferland, Oost Gelre, Oude IJsselstreek en Winterswijk. Locaties van Estinea liggen meestal midden in een woonwijk. Ze zijn kleinschalig van opzet en cliënten wonen in individuele appartementen. Kijk voor meer informatie op: www.estinea.nl