Afbeelding
Foto:

Grote Sprookjesoptocht tijdens laatste Culturele Zondag

ENSCHEDE - Op 3 november organiseren de Theatermakerij en Concordia de allereerste Grote Sprookjesoptocht. Deze past geheel binnen het thema van deze laatste Culturele Zondag van het jaar: 'Er was eens…', over sprookjes, fantasie, geschiedenis en alles wat tot de verbeelding spreekt.

Kinderen kunnen in hun mooiste sprookjeskleren om 12.30 uur naar de Theatermakerij in de Performance Factory komen (Hoge Bothofstraat 39-I). Daar worden ze geschminkt en leren ze een lopend dansje. De optocht vertrekt vervolgens om 13.30 uur richting het centrum, door de Heurne en een deel van de Langestraat. Dat zijn de locaties van deze Culturele Zondag. De tocht wordt twee keer gelopen en eindigt tegen 14.30 uur bij de Theatermakerij. Ieder kind mag zich verkleden als sprookjesfiguur of als fantasiefiguur, zoals Spiderman of een eenhoorn. Verkleden als iemand van vroegere tijden mag ook. Bijvoorbeeld als prinses, ridder of als een bekend persoon uit de geschiedenis, zoals Robin Hood of Cleopatra. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen gratis meedoen met de optocht, onder begeleiding van een ouder of volwassen begeleider. De ouders/begeleiders kunnen natuurlijk zelf ook verkleed meelopen.

Opgeven

Uiterlijk 22 oktober opgeven via info@theatermakerijenschede.nl. Geef hierbij het aantal kinderen en volwassen aan. Er is beperkt plaats, wees er dus snel bij! Zie ook: www.theatermakerijenschede.nl.