Afbeelding
Foto:

Groots huiskamerfestival NoaberMuziek

HAAKSBERGEN - Vorig jaar deed Haaksbergen voor het eerst mee met het landelijke huiskamerfestival 'Muziek bij de Buren'. Iedereen genoot van muziek en gezelligheid in 27 huiskamers. Alle reden voor een vervolg op dit succes op zondag 8 december aanstaande.

Deze datum was voor de landelijke organisatie niet meer haalbaar door overmacht. Zodoende stak een projectteam de koppen bij elkaar en het besluit was snel genomen: dit jaar organiseren we in Haaksbergen ons eigen festival. Met de kennis die vorig jaar werd opgedaan is het team begin september voortvarend van start gegaan. Voortbordurend op het landelijk concept inclusief de lokale wensen. En vasthoudend aan de geplande datum: de tweede zondag in december. De motivatie hiervoor: "in de donkere dagen tussen Sinterklaas en de kerstdagen zorgen voor gezelligheid en gastvrijheid, daar waar de eenzaamheid op de loer ligt".

Nieuwe naam

Het festival krijgt een nieuwe naam: 'NoaberMuziek Haaksbergen', dit komt in feite op hetzelfde neer als 'Muziek bij de Buren'. Het Twentse begrip 'noaber' is een krachtig woord en behelst: er zijn voor elkaar, onder alle omstandigheden! De invulling is ongeveer gelijk aan vorig jaar. Het projectteam is de komende tijd druk op zoek naar huiskamers, acts, sponsors, publiciteit, locaties voor de begin- en eindconcerten en horeca. Wat moet er precies gebeuren? Om minimaal 25, maximaal 30 huiskamers te vullen met muziek zijn minimaal 30 acts nodig. Het gaat om intieme optredens van een half uur. Verder zijn er sponsoren nodig voor koffie/thee, fris en dergelijke, het drukwerk (festivalkrant, blokkenschema, raamposters, makelaarsborden, uitnodigingen) en het creƫren van een website. De organisatie staat nu op eigen benen, toch blijft sponsoring noodzakelijk om de onkosten te kunnen dekken. Alle gelden gaan rechtstreeks naar het festival.

Saamhorigheid

Er worden dus nog huiskamers gezocht, maar ook andere bijzondere plekken kunnen als speellocatie dienen. Een paar mooie locaties zijn al geregeld. Het moet een festival worden voor en door Haaksbergenaren, met acts en artiesten die Haaksbergen een warm hart toedragen. Het festival staat open voor muziek in alle vormen. De organisatie beoogt gezelligheid, noaberschap, verrassende acts, gastvrijheid en saamhorigheid. Alles gratis toegankelijk. Help mee om 'NoaberMuziek Haaksbergen' tot een succes te maken. Het doel is een groots festival waar toekomst(muziek) in zit!

Contact

Telefoon: 06-53618373
Facebook: @NoaberMuziek
E-mail: NoaberMuziek@yahoo.com