Afbeelding
Foto:

Eerste Enschedese vrijwilligersprijs

ENSCHEDE – Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de Enschedese samenleving. Zonder hun onbetaalbare inzet zouden veel activiteiten niet mogelijk zijn. Van de sportclub tot het welzijnswerk, van de lokale omroep tot de vele handen die jaarlijks de marathon mogelijk maken. Om deze Enschedeërs nu eens passend in het zonnetje te zetten organiseren de gemeente en M-Pact op 7 december de eerste uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijs.

De datum van 7 december is niet zomaar gekozen; dit is namelijk de Nationale Vrijwilligersdag. In Prismare in Roombeek is deze dag een uitgebreid programma opgezet. Van 12.30 tot 17.00 uur kunnen de De Enschedese vrijwilligers een inspirerende middag verwachten met een dynamisch programma en leuke verrassingen. Het programma is binnenkort via www.m-pact.nl of via de M-Pact social media kanalen te vinden.

Eerste uitreiking
Tijdens de Nationale Vrijwilligersdag van 2018 is het al aangekondigd: De komst van de Enschedese Vrijwilligersprijs. Dit jaar wordt hij voor het eerst uitgereikt. Enschede kent vele organisaties, instellingen en verenigingen die zich elk op hun eigen manier vrijwillig inzetten voor de bewoners van Enschede.

Voor wie?
Dit jaar wil M-Pact en de Gemeente Enschede deze organisaties in het zonnetje zetten door middel van de uitreiking van de Enschedese Vrijwilligersprijs 2019. De prijs is bedoeld voor organisaties, instellingen of verenigingen die op een bijzondere manier met haar vrijwilligers omgaan.

Genomineerden
Tot begin september was er de mogelijkheid organisaties/stichtingen en verenigingen aan te melden. De jury heeft vijf genomineerden geselecteerd: Buurtbemiddeling Enschede, Huis van verhalen, Stichting MOVE Enschede, Stichting Present Enschede en Smiley Stroinkslanden. De prijzen worden uitgereikt op zaterdag 7 december.

Stem nu!
Op de website www.m-pact.nl en in de social media van M-Pact is de link naar een stemmogelijkheid geplaatst. Er kan vervolgens tot zondag 1 december gestemd worden. Aanmelden voor deze dag kan via de site: www.m-pact.nl of via: info@m-pact.nl