Afbeelding
Foto:

Oude Voertuigendag Boekelo

BOEKELO - Boekelo staat deze week nog volop in het teken van de jaarlijkse Military, maar er valt ook nog veel meer te beleven in de kern. Zo organiseert de Boekelose Ondernemers Vereniging naar goed gebruik op 20 oktober weer de jaarlijkse Oude Voertuigendag.

De echte liefhebber van antiek rollend materieel in de breedste zin komt goed aan zijn of haar trekken. Zo zijn klassieke auto's van alle merken van voor 1985 te bewonderen in het dorp, maar ook trekkers, bromfietsen, motorfietsen en stoommachines. Ook kunnen bezoekers weer meerijden met de stoomtrein van de Museum Buurtspoorweg.

Mooi programma
Het volledige programma van de Oude Voertuigendag duurt van 09.30 tot 17.00 uur. Vanaf 11.00 uur zijn de voertuigen weer te bewonderen. Daarnaast zijn op deze zondag ook de winkels weer geopend in Boekelo en er is volop vertier in het dorp met muziek, kramen, een braderie, attracties en nog veel meer.

Tourritten
Wie met een klassieker komt kan daarnaast ook deelnemen aan diverse tourritten in en om Boekelo. Zo kunnen mensen met klassieke motorfietsen zich vanaf 09.30 uur inschrijven voor de Zouttour 2019 bij café De Buren. Bestuurders van klassieke auto's, scooters, bromfietsen en trekkers kunnen zich tot 12.00 uur inschrijven bij De Buren. Voor de verschillende voertuigen worden ritten uitgezet met verschillende vertrektijden. Deelname kost 5 euro per voertuig. Belangrijk om te weten voor andere automobilisten: Boekelo zelf is deze dag afgesloten voor doorgaand verkeer. U zult daarom gebruik moeten maken van een omleiding.