Afbeelding
Foto:

Marike Bezema in Raad van Commissarissen FC Twente

ENSCHEDE - FC Twente heeft maandag in de vergadering van aandeelhouders besloten om Marike Bezema te benoemen tot lid van de Raad van Commissarissen. De 43-jarige Bezema is officieel per 1 oktober benoemd in deze functie.

De benoeming werd mede bekrachtigd door een positief advies van de ledenvereniging 'Twente, Verenigt!' De Raad van Commissarissen bestaat met haar toetreden uit vier personen. De overige leden zijn voorzitter Dennis Schipper, Koen Groenewold en Frans Weghorst. FC Twente wil daarnaast nog een vijfde lid toevoegen in de nabije toekomst. De Raad van Commissarissen heeft een belangrijke functie als toezichthouder op het door de Raad van Bestuur ingezette beleid. Daarnaast dient deze als een belangrijke klankbordgroep voor het bestuur bij ontwikkelingen binnen de organisatie.

Grote belangen
FC Twente is voor Twente meer dan alleen een voetbalclub, zo benadrukt Bezema. "Supporters, ondernemers en de gemeente Enschede hebben de club gered. Zij weten dat FC Twente ook andere belangen in de regio dient en dat het Twentse ros in ons hart zit. Jong, oud, man, vrouw, voetbal verbindt! Voor een wedstrijd samen in De Grolsch Veste of voor de televisie, maar de club is ook de verbinding door vele activiteiten die in de regio worden georganiseerd. Ik wil mij inzetten om, uiteraard samen met de andere RvC-leden, een bijdrage te leveren aan een goed fundament onder FC Twente." De club is daarnaast ook nauw betrokken bij diverse maatschappelijke projecten op lokaal niveau.

Brede ervaring
Met het toetreden van Marike Bezema haalt FC Twente een gedreven, ervaren bestuurder binnen. In haar dagelijks werk is zij actief als afdelingshoofd Strategie en Beleid bij het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDOD). Verder is zij voorzitter van de Raad van Toezicht van VLuchtelingenwerk Oost-Nederland en lid van de Raad van Commissarissen van Twente Milieu.