Afbeelding
Foto:

Wandelen in het Waterpark

HAAKSBERGEN - Komende zaterdag 5 oktober is weer een boeiende publiekswandeling in het Waterpark. Samen met een gids van de Historische Kring maakt u een wandeling door een gebied waar veel over te vertellen is, deze uitleg mist u als u alleen deze streek gaat bezoeken. U komt dan ook niet op de plekken die zonder gids niet betreden mogen worden.

Staan, na deze droge zomer, de sloten nu droog? Wordt het vloeiweidensysteem al uitgevoerd? Waarom is het sparrenbos omgetoverd in een vlakte? Groeit het riet nog steeds of is het misschien al gemaaid? Dit zijn vragen die wellicht beantwoord zullen worden tijdens de najaars-publiekswandeling zaterdag in het Waterpark op landgoed Het Lankheet.

Loop mee
Het is raadzaam uw schoeisel aan te passen aan de vochtige omstandigheden, die de afgelopen weken zijn ontstaan na een periode van droogte, als u mee wilt lopen. De rondleiding voert veelal door een, voor het publiek, niet vrij toegankelijk deel van het landgoed. Ook geeft de gids uitleg over het waterzuiveringssysteem door middel van riet en de vloeiweiden. Als extra attractie zijn de herfstkleuren die nu langzamerhand de overhand zullen krijgen. De gereconstrueerde oude omloop van de Buurserbeek, de Botterkolk, met de droogschuur staan op het programma. Hier kunt u ook de bootoverkapping voor de Waterspreeuw (Buurserpot) bewonderen.

Geen aanmelding
De kosten bedragen 6 euro per persoon. Dat is inclusief koffie en een bezoek aan de expositieruimte in het Veldwerkcentrum. De excursie begint om 10.00 uur bij het veldwerkcentrum aan de Lankheterweg 6. Honden kunnen helaas niet mee. Aanmelden vooraf is niet nodig. Ook kunnen groepen zich aanmelden voor een rondleiding op een ander tijdstip.