De Fontein stimuleert fietsen ouders

ENSCHEDE - De Enschedese basisschool GBS De Fontein heeft de meeste stemmen gekregen in de actie 'De Fietsbelofte'. Fietsburgemeester Hennie Kuiper reikte daarom maandagmiddag het schoolpleinfietspakket uit. Tijdens dit feestje werd ook het Twents Verkeersveiligheidslabel uitgereikt.

Beide acties geven aan dat De Fontein zich actief inzet voor de verkeersveiligheid rondom de school. "Het is natuurlijk belangrijk dat kinderen veel fietsen, maar zeker ook dat ze dat veilig kunnen," zegt fietsburgemeester Hennie Kuiper. De Fontein stimuleert ouders om hun kinderen regelmatig met de fiets of lopend naar school te brengen, of zelf te laten gaan. Want lopen of fietsen naar school is: leuk, gezond, slim, duurzaam, leerzaam en veilig.

De Fietsbelofte
De Fietsbelofte is een actie van de landelijke Fietsersbond waarbij ouders worden opgeroepen om een belofte af te leggen. In Enschede werd de winnaar al uitgeroepen tijdens het Fietsfestijn op 21 september. Fietswethouder Jurgen van Houdt toonde zich toen erg tevreden: "Dit is het eerste jaar dat we aan deze actie meedoen. Het is mooi om te zien dat een aantal scholen hier enthousiast aan heeft deelgenomen."

Beloftes
De Fontein heeft voor de Enschedese uitreiking 51 beloftes verzameld, ruim meer dan de nummers twee en drie, Sint Liduina en OBS Twekkelerveld. "Toen ik las over deze actie, was ik meteen enthousiast. Daar moesten we natuurlijk aan meedoen," aldus locatieleider Marieke Alons. De actie loopt ondertussen zo goed, dat De Fontein ook nog in de race is om landelijk de beste te worden. De Fietsersbond maakt binnenkort bekend wie de winnaar wordt van het schoolfeestje. Enschede zet momenteel veel in op het stimuleren van fietsen bij alle doelgroepen, ook voor woon-werkverkeer en bezoek aan de binnenstad.