Afbeelding
Foto:

Rotonde Haaksbergerstraat wordt kruising

ENSCHEDE - De gemeente Enschede timmert volop aan de weg. De afgelopen tijd is Enschede één grote bouwput dankzij diverse grotere infrastructurele projecten die uitgevoerd worden. Deze week ging een nieuw project van start: de renovatie van de rotonde Haaksbergerstraat en Ripperdastraat.

De rotonde ligt op een belangrijk punt; de kruising is een belangrijke spil in zowel het noord-zuidverkeer langs de binnenstad als de oost-west verbinding die via de Boulevard loopt. De rotonde is zowel geliefd als gehaat; er komt veel verkeer samen, waardoor hij bij drukte onoverzichtelijk kan zijn. Zeker voor fietsers is het geen pretje om op dit soort momenten gebruik te maken van de rotonde. Zijtakken, fietspaden en meer weginrichting maken het er niet overzichtelijker op. De rotonde gaat dan ook weg om vervangen te worden voor een kruispunt met verkeerslichten. De werkzaamheden duren tot zeker juni volgend jaar. Het zal dus even afzien worden voor de vaste gebruikers van deze route. De rotonde wordt een kruispunt met verkeerlichten, om verkeersstromen beter te kunnen sturen. Dit zorgt voor een betere doorstroming van het busverkeer, fietsers, autoverkeer naar de parkeergarages. Ook hulpdiensten hebben door deze verandering een snellere aanrijroute naar de binnenstad.

Bereikbaarheid
Bezoekers van de parkeergarage kunnen vanaf de Haaksbergerstraat de Koningstraat oprijden en via een speciaal aangelegde weg over het Dish-terrein inrit West van de H.J. van Heekgarage bereiken. Om Ten Hag, de ITC-toren of het MST te bereiken, kan verkeer gebruik maken van de Koningstraat. Voor gemotoriseerd verkeer en fietsers geldt een omleiding die ter plaatse wordt aangegeven.

Werk in de Emmastraat
Ook in de Emmastraat zijn de werkzaamheden voor de aanleg van de Warmtebaan Enschede en het verwijderen en vernieuwen van telecomkabels en –leidingen van start gegaan. Deze werkzaamheden duren tot half november. De Ripperdastraat geeft al preview van het uiteindelijke resultaat voor de openbare ruimte. Kijk op www.enschede.nl/dekop