Kijkochtend Trekvogels Aamsveen

ENSCHEDE - De vogeltrektocht is in volle gang! Tijd om trekvogels te spotten in het Aamsveen. Meld je aan voor de Kijkochtend Trekvogels op zaterdag 5 oktober in het Aamsveen. De gidsen van Landschap Overijssel en de vogelwerkgroep nemen je mee in dit vogelrijke gebied. Meld je wel even van te voren aan.

Het Aamsveen is een on-Hollands stukje natuur. Hier vind je kluunplaatsen, veenputten en heide. Dat maakt het een geliefde plek voor vogels en dus ook voor vogelspotters. Jaarrond vind je hier zo'n 70 verschillende soorten vogels. Van kraanvogels en stellopers tot grauwe klauwier en de blauwe kiekendief. Waar komen deze vogels vandaan, blijven ze in Nederland of trekken ze verder? En waar herken je de verschillende soorten aan? Tip: het veen is zompig, dus trek stevige laarzen aan. Neem ook een verrekijker mee.

Praktische informatie
De kijkochtend 'Trekvogels' is zaterdagochtend 5 oktober tussen 7.00 en 8.30 uur. Meld je wel van te voren aan. Na je aanmelding ontvang je de exacte startlocatie en tijd. Aanmelden kan via de website www.landschapoverijssel.nl, je kunt ook bellen naar (0529) 401731 De bijdrage is €5,- per persoon, voor kinderen € 2,50. Donateurs van Landschap Overijssel of van één van de andere Landschappen mogen gratis mee op vertoon van hun ledenpas. Kijk voor meer informatie over activiteiten van Landschap Overijssel op www.landschapoverijssel.nl.

Mooie natuur
Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3.000 grondeigenaren, 9.000 donateurs, 7.000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Het natuurbeheer is een bijzondere uitdaging, maar het resultaat mag er zijn: Overijssel heeft veel om van te genieten voor de natuurliefhebber. Ook de komende jaren zal volop geïnvesteerd worden om deze kostbare natuur te behouden. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.