Afbeelding
Foto:

Enschede moet weekenduitje worden

ENSCHEDE - Wat gaan we komend weekend doen? Naar Enschede! Dit is hopelijk de gedachte die straks bij veel mensen op moet komen, dankzij een nieuwe publiekscampagne ter promotie van de stad.

Enschede Promotie begon voor de zomer met een landelijke campagne zowel online als op straat om Enschede te promoten als weekendbestemming. Doel is om meer binnenlandse bezoekers naar Enschede en directe omgeving te lokken. Momenteel is het tweede deel van de campagne in volle gang. Zo zijn reclamespots te horen via SkyRadio, NPO Radio 1, 2 en 3 en in diverse printpublicaties.

Eerste resultaten
Enschede Promotie is in ieder geval al positief gestemd over de resultaten van de campagne tot nu toe. Zo bereikten de spots een miljoenenpubliek, ondersteund met leuke acties zoals een videocampagne en diverse guerilla-acties. Ook een publicatie in Libelle Magazine had een positief effect.

Lucratief
De stad Enschede en de ondernemers hopen uiteraard ook wat mee te pikken van de groeiende toeristische bestedingen. Zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS dat er afgelopen jaar ruim 51,9 miljard euro aan binnenlandse bestedingen uitgegeven werden. Ruim 2,7 miljard meer dan het jaar ervoor. Ook voor Enschede zijn er goede kansen om de toeristische bestedingen te laten groeien. Marieke ter Brugge, directeur van Enschede Promotie, is positief gestemd. "Het gaat namelijk goed met de stad. Enschede heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld, van grote winkelketens tot kleine boetiekjes, creatieve horeca-concepten en overnachtingsmogelijkheden. Enschede is hip and happening. Hoog tijd om heel Nederland te laten weten dat Enschede 'the place to be' is."