Afbeelding
Foto:

Speelterrein in Boswinkel volledig vernieuwd

ENSCHEDE - Zaterdag 21 september om 7.00 uur 's ochtends was het niet rustig in de wijk Boswinkel. Vanaf dat tijdstip werd er door zo'n 50 medewerkers van Yalp en vele vrijwilligers van onder andere odbs Europa hard gewerkt om het terrein tussen de school en speeltuin Boswinkel een metamorfose te geven.

Begin mei werd de samenwerking aangegaan tussen Yalp Sport- en Speeltoestellen, odbs Europa, gemeente Enschede, Krajicek Foundation en Speeltuinvereniging Boswinkel. Doel was om gezamenlijk een unieke plek te creëren voor zowel de kinderen van odbs Europa als alle bewoners van de wijk Boswinkel. In mei was er nog niets, behalve een droom. Op 21 september, slechts vier maanden later, is de speelplek in één dag gerealiseerd en werd deze geopend door wethouder Jurgen van Houdt, Yalp directeur Ben Admiraal en Krajicek Foundation directrice Gerlinde van Raalte.

Veelzijdig
De speelplek is zeer veelzijdig. Er is een interactief sportveld Toro, een interactieve voetbalmuur Sutu die ook geschikt is voor bijvoorbeeld tennis en hockey. Daarnaast staat er een interactieve Memo. Memo staat voor Memory en Movement, waarbij het bewegend leren wordt gestimuleerd. Voor de ouderen staan er meerdere beweegtoestellen zodat zij ook kunnen bewegen in de buitenruimte. Verder wordt bewegen gestimuleerd door bootcamp toestellen en een freerun parcour. Het traditionele spelen is terug te vinden in de speelplek met onder andere een kabelbaan, vogelnestschommel en een groot combinatietoestel dat de kinderen motorisch uitdaagt. Door dit alles kan jong en oud op deze plek samen ontmoeten en bewegen.

Opening
Tijdens de opening spraken Ben Admiraal en wethouder Van Houdt de waardering uit voor iedereen die heeft meegewerkt; niet alleen de mensen die hebben geholpen bij het plaatsen maar ook bijvoorbeeld leveranciers die voor inkoopprijzen materiaal beschikbaar hebben gesteld. Het Rabobankfonds en Roevink fonds hebben daarnaast ook een mooie bijdrage gedaan waardoor de droom kon worden verwezenlijkt. Van Houdt was erg enthousiast over het feit dat juist in Enschede West, waar te weinig sport- en spelvoorzieningen zijn, dit gerealiseerd kon worden. Kinderen konden in ieder geval niet wachten en waren al ruim voor de officiële opening aan het spelen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding