Afbeelding
Foto:

Geslaagde tweede editie Urban City Run

ENSCHEDE - Onder zomerse omstandigheden werd afgelopen zondag voor de tweede keer de Urban City Run gelopen. Na het aftellen voor de start vertrokken klokslag 10 uur ongeveer 950 deelnemers vanuit de Performance Factory voor hun verkenningsloop door de binnenstad van Enschede.

Onderweg werden verschillende bekende en minder bekende locaties aangedaan. Zo liep het groen gekleurde lint van lopers door onder meer Holland Casino, Decathlon, Fellini en het Wilminktheater. Op diverse plekken stonden de deelnemers stil om even te kijken en te luisteren naar een muziekoptreden of een sportdemonstratie.

Langere tocht
De organisatie, die in handen is van Sportaal, had dit jaar naast de 5 kilometer ook een 7,5 kilometer uitgestippeld. Michel van Sluijs, projectleider van de Urban City Run: "Na de eerste editie waren de deelnemers zo enthousiast dat ze graag nog wat langer wilden lopen. Wij zijn dan ook erg verheugd dat onder andere de bibliotheek, Menzis en Lime Square hun gebouw op zondagochtend exclusief openstellen voor deze loop. De lus door het Volkspark was ook een mooie toevoeging, de groene omgeving en de rust past prima bij de verschillende vormen van beleving die de lopers ervaren." Michel van Sluijs vervolgt: "Door de samenwerking met vele bedrijven en organisaties in de stad kunnen wij een unieke loop organiseren waarbij sport, onderwijs, kunst, cultuur, horeca en bedrijfsleven samenkomen. Een van de reacties van een deelnemer vat eigenlijk precies samen wat we voor ogen hebben met de Urban City Run: Super leuk om te doen! Een run voor de fun, veel plezier gehad onderweg en veel leuke foto's gemaakt. Het afwisselend lopen en stoppen om foto's te maken maakt het zwaar, maar het gaat toch niet om de tijd, je doet het voor je plezier en dat heb ik zeker gehad! Top!"

Volgende editie
De vele lachende gezichten en de enthousiaste aanmoedigingen voor alle lopers bevestigen ook het succes van het evenement. Hoe de volgende Urban City Run eruit gaat zien is nog een verrassing. Zodra de datum voor de editie 2020 bekend is staat dit op:www.ucr053.nl