Afbeelding
Foto:

Blijf mobiel met een brommobiel van Auto Ter Riet

ENSCHEDE - Auto Ter Riet helpt u graag met mobiel blijven. Een brommobiel is voor veel mensen een praktisch vervoermiddel met veel voordelen.

Een brommobiel is wettelijk gezien een brommer met een gesloten carrosserie en een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Ze bieden plaats aan twee personen en zijn veelal voorzien van een dieselmotor, maar tegenwoordig ook steeds vaker elektrisch. Gordels zijn wel verplicht maar een helm niet. Auto Ter Riet specialiseert in de verkoop van het Franse merk Aixam; de meest verkochte brommobiel op de Europese markt. Wegenbelasting betaalt men niet, een verzekering is wel verplicht, evenals een eigen kenteken.

Verkeersregels
De belangrijkste verschillen met een auto zijn dat een brommobiel niet mag rijden op snelwegen, autowegen en wegen verboden voor langzaam verkeer zoals fietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen. Men mag wel op 80 km/u wegen rijden maar niet op fietspaden. Bestuurders moeten minimaal 16 jaar zijn en in bezit van rijbewijs A (motor) of B (auto) of het AM rijbewijs (brommobiel). Is het A- of B rijbewijs verlopen, dan kan deze zonder examen of zonder (medische) keuring omgezet worden in een AM-rijbewijs. Hiermee mag u dus een brommobiel besturen. Dit verlengen kan worden gedaan bij het stadhuis of stadskantoor. Iedereen met een A- of B rijbewijs heeft automatisch al een AM-rijbewijs, ook al is dit A- of B rijbewijs verlopen. De eisen aan het AM rijbewijs zijn veel lager omdat de snelheden veel lager zijn en de bediening eenvoudiger. Een brommobiel mag niet geparkeerd worden op het trottoir of op een gehandicaptenparkeerplaats. Verder gelden ook gewoon de regels voor gebruik van een parkeerschijf.

Bij Auto ter Riet
Auto ter Riet is dealer van Aixam welke voorzien zijn van een dieselmotor of elektrisch zijn aangedreven. Er zijn diverse nieuwe modellen op voorraad. Tevens is er een wisselend assortiment gebruikte brommobielen van diverse merken aanwezig. U kunt er terecht voor advies over verzekeringen en een financiering bij aanschaf is veelal ook mogelijk. Tevens dragen zij zorg voor goed onderhoud, reparaties en schadeherstel aan alle merken brommobielen. Ieder jaar of 5.000 km dient er onderhoud te worden uitgevoerd. Haal- en brengservice is mogelijk. Gevestigd aan de Daalweg 56, 7535 CE in Enschede. Bel 053-4323434, mail info@autoterriet.nl of kijk op: www.autoterriet.nl www.aixamtwente.nl