Afbeelding
Foto:

Unieke plek voor Enschedeërs

ENSCHEDE - Hoe wordt een plek van iedereen? Door samen te werken! Dat is precies wat is gebeurt bij het vernieuwen van het schoolplein bij odbs Europa.

Zowel Yalp Sport- en Speeltoestellen, odbs Europa, gemeente Enschede, Krajicek Foundation en Speeltuinvereniging Boswinkel hebben de handen ineen geslagen. Ze gaan een voor Nederland unieke plek creƫren op het schoolplein en terrein bij odbs Europa. Een plek die niet alleen voor kinderen uit de wijk is, maar waar ook de ouderen van kunnen profiteren. Want actief zijn is voor jong en oud goed.

Modern

Yalp bouwt wereldwijd speelplekken, maar de plek in Enschede is uniek door de aanpak. Het project "playground in one day" wordt samen met alle betrokken partijen geschonken aan de wijk. Veel scholen zouden wel zo'n speelplek willen, maar hebben niet de fysieke ruimte die ervoor nodig is. Ook was voor Yalp het heel belangrijk dat de voorzieningen niet alleen door kinderen onder schooltijd gebruikt worden. Het moet een ontmoetingsplein zijn dat buiten schooltijden door iedereen van jong tot oud uit de wijk en daarbuiten gebruikt wordt om elkaar te ontmoeten en te bewegen. Er zijn verschillende zones ingericht voor jonge kinderen tot senioren, van traditionele speelplekken tot interactieve concepten. Meer dan 80 procent van de toestellen is inclusief, wat inhoud dat ook mensen met een beperking mogelijkheden voor sporten, spelen en bewegen krijgen.

Opening

Momenteel wordt er hard gewerkt aan voorbereidingen van het project, zodat iedereen bij de feestelijke opening van het plein op 21 september door wethouder Jurgen van Houdt ervan kan genieten.