Afbeelding
Foto:

Al 30 jaar vrijwilliger bij Zuiderspeeltuin

ENSCHEDE - De Zuiderspeeltuin in Enschede is een waar begrip; hele generaties zijn er opgegroeid. Dankzij vaste vrijwilligers kan de speeltuin een breed scala activiteiten aanbieden voor jong én oud.

Een van de vaste vrijwilligers is Marianne. Zij is nu al dertig jaar actief als vrijwilliger bij de Zuiderspeeltuin aan de Kuipersdijk in Enschede. Ze is begonnen in 1989; ze kwam toen met de kinderen naar de speeltuin. Er werd en wordt altijd gezocht naar vrijwilligers, een boodschap die Marianne ter harte nam. Niets is haar teveel; ongeacht wat men van haar vraagt. Ze voert dan ook vele taken uit en komt altijd zelf ook met veel leuke ideeën om te doen met de kinderen.

Creatief talent
De kinderen zijn dan ook dol op Marianne. Mede vanwege haar creatieve talent; ze schminkt er namelijk vrolijk op los. De kinderen staan geregeld geduldig een kwartier in de rij zonder mopperen, om vervolgens omgetoverd te worden tot een prachtige prinses, clown, tijger, spin of iets anders. Alles is mogelijk.

Vaste hulp
Ze woont al jaren in Overdinkel, maar de Viva op de Zuiderspeeltuin loopt ze nooit mis. Ze is er altijd om te helpen en het bestuur zou haar dan ook niet willen missen. Dat ze vanuit Overdinkel moet komen neemt ze voor lief; voor Marianne is de Viva de mooiste week van het jaar. Naast haar werk als vrijwilliger bij de Zuiderspeeltuin is zij ook actief bij het Rode Kruis, de Hartstichting, als klaarover en bij de verhuur van carnavalskleding voor de carnavalsvereniging in Overdinkel.