Afbeelding
Foto:

Vier het Leven & Museum Plus Bus

ENSCHEDE - Ouderen die niet graag alleen uit gaan of begeleiding nodig hebben, kunnen uitgaan dankzij Stichting Vier het Leven. Vrijwilligers begeleiden ouderen persoonlijk van deur tot deur. Drie maal per jaar ontvangen deelnemers kosteloos het programmaboekje en kan een keuze worden gemaakt uit diverse voorstellingen, naast theater, concert ook film of museum en soms met de Museum Plus Bus. Uitjes om van te genieten!

Géke Logtenberg-Hammink, al jaren gastvrouw bij Vier het Leven, heeft onlangs ook gasten begeleid met de Museum Plus Bus naar onder andere het Openluchtmuseum in Arnhem. Ze vertelt enthousiast hoe goed de chauffeur rekening houdt met de leeftijd van de gasten en dat de bus een lift heeft voor gasten in een rolstoel. Voor de andere gasten is er een loopbrug, waardoor het in- en uitstappen in de bus vele malen gemakkelijker wordt. Na de busrit is er koffie en een rondleiding waarna een heerlijke lunch volgt. In de middag heeft iedereen nog tijd heeft om zelf door het museum te gaan. De gids werd door de gasten zeer gewaardeerd. In de bus terug vond iedereen het een zeer geslaagde dag. Vooral het totale programma, inclusief lunch viel erg in de smaak.

Theater en museum
In Enschede gaan we regelmatig naar het Wilminktheater en Muziekcentrum, in Hengelo naar Schouwburg en Filmhuis Hengelo. En enkele keren per jaar met de Museum Plus Bus naar een museum ergens in het land.

Arrangement
Een Vier het Leven arrangement bestaat standaard uit het entreekaartje inclusief consumpties, vervoer, parkeerkosten en begeleidingskosten. Gasten worden thuis opgehaald door een gastvrouw of -heer van Vier het Leven en weer veilig thuisgebracht. Tijdens het uitje zelf, kan de portemonnee thuis blijven en kan men zorgeloos genieten. Het tarief met de Museum Plus Bus is extra laag, dankzij de Vriendenloterij. Ouderen, mantelzorgers, organisaties die zich aan willen melden voor het museumuitje van 30 augustus of het boekje kosteloos willen aanvragen, kunnen contact opnemen met het landelijke nummer 035-524 51 56. Meer informatie over deze activiteiten staat tevens op www.4hetleven.nl.