Peugeot innoveert klassieke stationwagon met de 508 SW

TWENTE - Peugeot lanceerde vorig jaar al een volledig nieuwe versie van de 508. De berline deed in weinig denken aan het voorgaande model; ieder aspect werd onder handen genomen. Liefhebbers van een maatje meer moesten er even op wachten, maar nu is de nieuwe 508 dan ook eindelijk beschikbaar als 508 SW. Een exclusieve break met een gedurfd design.

De Peugeot 508 SW combineert het beste van diverse werelden: het befaamde Franse comfort van een grande berline, de sportiviteit van een coupé, de veelzijdigheid van een stationwagon en dit alles met een hoogwaardige, innovatieve afwerking.

Eerste kennismaking
De Peugeot 508 SW kreeg een gedurfd uiterlijk mee. Peugeot's otnwerpers kozen bij de 'kleine' 508 al voor een aansprekend design dat brak met de eerdere designs van het merk. Mooie details die gelijk opvallen zijn de sprekende, lage neus, expressieve inlaat en koplampen. Het is ook een model dat zijn tanden letterlijk en figuurlijk laat zien; de lightsignatuur omvat de scherpe tanden bij de LED-koplampen die ook bij de reguliere 508 al goed in de smaak vielen. Adaptieve full-LED achterlichten maken het plaatje compleet.

i-Cockpit
Eenmaal achter het stuur herkennen we Peugeot's mooie i-Cockpit design. Veel hiervan is standaard op veel moderne auto's, maar Peugeot gaat een stap verder met het premium ontwerp en afwerking. Mooie touches zijn het compacte, sportieve stuurwiel, het makkelijk configureerbare digitale instrumentarium en, afhankelijk van het gekozen model, een 10 inch touchscreen voor alle mogelijke connectiviteitsopties. Peugeot koos ook bewust voor hoogwaardige, tastbare bedieningselementen zoals de mooie 'toggle switches'; schakelaars die direct toegang geven tot de meest gebruikte functies in de auto. De stoelen bieden optimaal comfort, zeker wanneer men kiest voor de optionele bestuurders- en passagiersstoelen met AGR-kwalificatie. Naar wens zijn zelfs elektrisch verstelbare en verwarmde stoelen mogelijk, compleet met massagefunctie. Passagiers achter moeten de massagestand ontberen, maar genieten wel van een ruime zit. De bagageruimte is standaard 530 liter, tot maximaal 1.780 liter met neergeklapte bank. Peugeot biedt uiteenlopende opties aan qua stoffering en materialen, waardoor de 508 SW perfect samen te stellen is naar uw wensen.